Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 18:18

1ο Λύκειο Μεσολογγίου: Βιωματικό εργαστήριο για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου επισκέφτηκαν σήμερα 29/03/2023  η κ. Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Mcs και η κ.Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος, Mcs , Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  «Οδυσσέας» το οποίο συνεργάζεται με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).

Οι δυο ομιλήτριες υλοποιήσαν βιωματικό εργαστήρι διάρκειας δυο διδακτικών ωρών  στους μαθητές του Β1 τμήματος  του σχολείου.

Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήματα για το ποιο είναι το προφίλ των παιδιών που εκφοβίζονται,με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να εκφοβίσει , τι μπορεί να γίνει όταν επεκταθούν τα φαινόμενα βίας καθώς και για τον ουσιαστικό ρόλο των παρατηρητών.

Έγινε κατανοητό μέσα από την παρουσίαση βίντεο ότι πρέπει να μιλάμε, όταν υποπέσουν στην αντίληψή μας φαινόμενα εκφοβισμού και ακολούθησε συζήτηση για τη δυναμική  της ομάδας.

Οι εμψυχώτριες του βιωματικού εργαστηρίου κατάφεραν να κάνουν τους μαθητές να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η ενσυναίσθηση και τις ευχαριστούμε θερμά για την άψογη δουλειά τους.

Η σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των προβλημάτων συμπεριφοράς. Στόχος του σχολείου είναι η προληπτική λειτουργία, πριν δηλαδή να εμφανιστούν τα ποικίλα προβλήματα της συμπεριφοράς και  πριν αυτά εξελιχθούν σε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα επιθετικότητας και βίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.