Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 20:48

Αιτωλοακαρνάνες Δημοσιογράφοι: Το Αγρίνιο δικαιούται ένα Μουσείο Καπνού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Κωστής Τσιακανίκας, ο Αγρινιώτης διευθυντής ειδήσεων του Antenna και πρόεδρος του Συλλόγου που έχουν δημιουργήσει οι Αιτωλοακαρνάνες Δημοσιογράφοι, καλεί πολιτικούς και πολιτευτές ενόψει εκλογών να βάλουν στην ατζέντα τους το Μουσείο Καπνού στο Αγρίνιο. Όπως εκτιμά είναι κάτι που το δικαιούται η πόλη και με το οποίο συμφωνεί όλη η Αιτωλοακαρνανία ενώ περιγράφει τι έχει γίνει μέχρι τώρα και παραπέμπει στην ιστοσελίδα του “ψηφιακού μουσείου” που έχει φτιαχτεί.

Η ανάρτηση του Κωστή Τσιακανίκα αναφέρει:

“Το Αγρίνιο αξίζει ένα σύγχρονο, διαδραστικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό «Μουσείο Καπνού». Είναι η περιοχή που έζησε έναν αιώνα από αυτή την καλλιέργεια, γεννώντας ταυτόχρονα κοινωνικά κινήματα και διεκδικήσεις .Οι πολιτικοί και οι πολιτευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας να το βάλουν στα προεκλογικά τους σχέδια και να συστρατευτούν με την δημοτική αρχή για την υλοποίηση του! Όλοι μαζί! Ας είναι αυτό το αίτημα του Νομού, ένα από αυτά που τους ενώνει ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών!
Μηχανές, ταπιά, εργαλεία και αρχειακό υλικό που συλλέχθηκε από τον πατέρα μου Δημήτρη, πριν γκρεμιστούν οι Καπναποθήκες Παναγόπουλου, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του. Όμως γίνονται πια σοβαρές προσπάθειες, να γίνει, επιτέλους, το όνειρο πραγματικότητα.
Καλούμε λοιπόν, ως Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, το πολιτικό προσωπικό του Νομού, σε αυτό το θέμα να “βάλει πλάτη” ξεχνώντας τις προεκλογικές αντιπαλότητες!
Για το ιστορικό ενδιαφέρον του θέματος αυτού, περιηγηθείτε στο site
agriniotobaccomuseum.gr

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 405 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.