Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 20:33

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 111η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ποτέ δεν χάνω το χρόνο μου σκεπτόμενος ζητήματα τα οποία είτε είναι αναπόφευκτα είτε αδύναμα. [Β. Μαρκεζίνης]

- Με βάση το παραπάνω δεν πρέπει να σκεπτόμαστε το θάνατο διότι είναι κάτι αναπόφευκτο. Καθώς επίσης δεν πρέπει να χάνουμε το χρόνο μας για το πως θα γίνουμε αστροναύτες γιατί είναι κάτι αδύνατο.

- Θλίβομαι γιατί η Ευρώπη παραπαίει λόγω έλλειψης οράματος. [Β. Μαρκεζίνης]

- Πρέπει να σκεπτόμαστε πάντα και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας, πως θα φανούμε χρήσιμοι στην πατρίδα μας και όχι τι οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε απο αυτήν.

- Είμαστε μπροστά σε ένα γενικότερο κοινωνικό φαινόμενο όπου ο καταναλωτικός ευδαιμονισμός, η διαφθορά και η ρουσφετολογική κομματική λειτουργία των κρατικών θεσμών διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα επικίνδυνο για την υπαρξή μας σαν πολίτες και σαν έθνος.

- Καθώς τελείωνα το σχολείο πίστευα ότι το φως που περιέγραφαν τα βιβλία δεν είχε καμία σχέση με το φώς που υπήρχε γύρω μας. Όταν όμως ένας καθηγητής μας μίλησε για τη φωτοσύνθεση κατάλαβα ότι το φως έπαιζε κάποιο σπουδαίο ρόλο στην ίδια την ζωή. [Γ. Γραμματικάκης]

- Η θεωρία της σχετικότητας έδειξε ότι η πραγματική γεωμετρία του σύμπαντος είναι μή ευκλείδια και οι παράλληλες ευθείες τέμνονται.

- Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, το φώς όμως μετατρέπεται σε ύλη.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 630 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 21:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!