Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 19:19

ΕΦΚΑ: Στις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 31 Μαρτίου θα καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα καταβληθεί στους συνταξιούχους στις 31 Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, θα γίνει μία εμβόλιμη πληρωμή σε 1.112.000 συνταξιούχους, σε αυτούς δηλαδή που είχαν προσωπική διαφορά και δεν κατάφεραν να την εξαλείψουν με τις αυξήσεις που δόθηκαν.

Ο Όμηρος Τσάπαλος ανέφερε επίσης ότι το ποσό που θα πάρουν ως επίδομα οι συνταξιούχοι που δεν πήραν αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς είναι κλιμακούμενο, από 200 έως 300 ευρώ (200, 250 και 300 ευρώ).

Εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης και από το εάν στο προηγούμενο δίμηνο ο συνταξιούχος είδε κάποιου είδους ωφέλεια από τις αυξήσεις που δόθηκαν.

«Όσο λιγότερη ωφέλεια είδε και όσο μικρότερη αύξηση είδε ο συνταξιούχος, τόσα περισσότερα χρήματα θα λάβει στον λογαρισμό του» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ.

Ο Όμηρος Τσάπαλος τόνισε επίσης ότι στην κατηγορία αυτών που θα λάβουν τα 300 ευρώ είναι η πλειονότητα των ωφελουμένων και συγκεκριμένα 560.000 συνταξιούχοι.

newsit.gr

Διαβάστηκε 249 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.