Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 19:02

Νέα αύξηση στις συντάξεις προανήγγειλε ο Σταϊκούρας: «Κάθε χρόνο θα υπάρχει μία μόνιμη αύξηση των συντάξεων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3-4% αύξηση

Νέα αύξηση στις συντάξεις προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Κάθε χρόνο θα υπάρχει μία μόνιμη αύξηση των συντάξεων που θα προκύπτει απ’ το άθροισμα του 50% της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη φέτος, αλλά ο πληθωρισμός χαμηλότερος. Από το άθροισμα των δύο επί 50% θα προκύψει μια νέα αύξηση, της τάξεως του 3-4%», τόνισε ο Υπουργός.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό που αφορά τόσο τους συνταξιούχους που πήραν αύξηση και κάθε χρόνο θα προστίθενται νέοι, λόγω μείωσης της προσωπικής διαφοράς. «Θα δούμε μελλοντικά, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο, να προσθέσουμε 200 με 300 ευρώ στο κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε αύξηση στις συντάξεις», πρόσθεσε.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.