Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 11:25

Μεσολόγγι: Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ των ντόπιων, ένα βιωματικό τριήμερο (25-26-27/08)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Messolonghi by Locals, μας ταξιδεύει στο 4ο Φεστιβάλ των ντόπιων που πραγματοποιήθηκε στις 26-27-28 Αυγούστου 2022 και μας προσκαλεί να προετοιμαστούμε για το 5ο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις 25-26-27 Αυγούστου 2023.

Το Φεστιβάλ των ντόπιων είναι ένα τριήμερο βιωματικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα,  στο Φεστιβάλ οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στην Αρχαία Καλυδώνα, κατανόησαν τα  ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Εξόδου και γνώρισαν το έργο σημαντικών καλλιτεχνών της  περιοχής  όπως είναι η χαράκτρια Βάσω Κατράκη.

Συστήθηκαν με τον αργυροπελεκάνο  «Αργύρη», την μασκότ του  οργανισμού,  μέσα από την έκθεση  σκίτσου  του σκιτσογράφου  Μιχάλη Κουντούρη,  Είχαν την ευκαιρία να φωτογράφησουν την άγρια φύση του υγροβιότοπου με τον διακεκριμένο  φωτογράφο  Χρήστο Βλάχο,  στην συνεχεία κωπηλάτησαν στα ήρεμα νερά  της  λιμνοθάλασσας,  έκαναν πεζοπόρια στο όρος Αράκυνθος.

Επίσης , παρακολούθησαν τη διαδικασία ψαρέματος  του κέφαλου και την επεξεργασία του  αυγοτάραχου από  τους  ψαράδες,  παρατήρησαν  σπάνια είδη πουλιών με τηλεσκόπια. Επιπλέον,  γνώρισαν   για την ιστορία και σημασία του αλατιού μέσα στο  Μουσείο Άλατος.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ μπόρεσαν να δουν τα σαγηνευτικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της  λιμνοθάλασσας κάνοντας  γαϊτοβόλτα  με την παραδοσιακή βάρκα,  γνώρισαν τα κτήρια της πόλης και την  αρχιτεκτονική τους,  γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και παρακολούθησαν  επιδείξεις μαγειρικής τοπικών συνταγών.

Στη συνέχεια είδαν καινοτόμες  τεχνικές δόμησης  και σχεδιασμού παρατηρητηρίων στη λιμνοθάλασσα,  καθώς ήρθαν  και σε επαφή μέσα από μια σειρά βιωματικών  εργαστηρίων με την τέχνη της κεραμικής , της χαρακτικής,  της κηροπλαστικής, της μαγειρικής,  της ραπτικής,  της χειροτεχνίας,  του χορού,  του θεάτρου,  της γελοιογραφίας και της αστροφωτογραφίας.

festivalmesologgi2

Τελος, άκουσαν παραδοσιακές, λαϊκές και blues μελωδίες στις  βραδινές συναυλίες ένιωσαν την ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει  τους ανθρώπους της πόλης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.