Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 14:40

Ένωση Αγρινίου: απάντηση στην ενεργειακή κρίση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσω του προγράμματος «φωτοβολταϊκά στη στέγη», με χρηματοδότηση 100% και τις καλύτερες δυνατές εγγυήσεις.

Το Πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» επιχορηγεί τις οικιακές εγκαταστάσεις (νοικοκυριά) για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης για αυτοπαραγωγή με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

  • Ο προϋπολογισμός της Δράσης για την επιχορήγηση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστημάτων αποθήκευσης ανέρχεται στο ποσό των 150.000.000 € και εκτιμάται στις 250.000 οικιακές στέγες.

Μέγιστη ισχύς φωτοβολταϊκού που θα χρηματοδοτείται είναι 10kW και χωρητικότητα μπαταρίας 5 ή 10KWh.

Το ύψος επιδότησης θα φτάνει έως 50-60% και εξαρτάται από τα εισοδηματικά κριτήρια.

Η αδειοδοτική διαδικασία του φωτοβολταϊκού μπορεί να διενεργείται παράλληλα με την αίτηση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος επιδοτούνται συστήματα μέγιστης ισχύος έως 10 kW (κιλοβάτ) με χωρητικότητα μπαταρίας τουλάχιστον 10 kWh (κιλοβατώρες) για τριφασική παροχή και έως 5 kW για μονοφασική παροχή με μπαταρίες από 5 kWh.

Ειδικότερα, διαμορφώνονται τρεις κατηγορίες για νοικοκυριά:

  • τα ευάλωτα θα επιδοτούνται στο 100% για τη μπαταρία και στο 65% για το φωτοβολταϊκό σύστημα.
  • με ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 40.000 ευρώ θα επιδοτούνται στο 100% για τη μπαταρία και στο 35% για το φωτοβολταϊκό.
  • με ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ή οικογενειακό άνω των 40.000 ευρώ θα επιδοτούνται στο 90% για τη μπαταρία και στο 25% για το φωτοβολταϊκό.

Επίσης, έχει προβλεφθεί bonus επιδότησης για τις κατηγορίες ΑΜεΑ, μονογονεϊκών οικογενειών και πολύτεκνων.

Όπως συμβαίνει με όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, το μεγάλο ερώτημα είναι …ποιος και πως θα καλύψει το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής!

Ερώτημα που γίνεται ακόμη πιο έντονο, αν λάβουμε υπόψιν τη γενικότερη δυστοκία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη δανειοδότηση των νοικοκυριών και το μείζον θέμα των διασφαλίσεων.

Εδώ ακριβώς είναι που έρχεται η Ένωση Αγρινίου να δώσει απάντηση. Και η απάντηση είναι απόλυτη:

Καλύπτουμε το 100% της επένδυσης!

Εξίσου απόλυτη φιλοδοξούμε να είναι και η απάντηση στην ενεργειακή κρίση, για όλους όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η Ένωση Αγρινίου έχει έρθει σε συμφωνία με τράπεζα και με εταιρείες που πρωταγωνιστούν στο χώρο, όπως η Jinko και η Longi για τα ηλιακά πάνελ, η Huawei για τους inverters και τις μπαταρίες, η Alumil για τις βάσεις στήριξης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και καθημερινά, ώρες γραφείου, να προσέρχονται στο Τμήμα Φωτοβολταϊκών στο κεντρικό κτίριο διοίκησης του Συνεταιρισμού, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα και να δρομολογήσουμε τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τηλ, επικοινωνίας: 26410.69048 - 47 - 46. 

Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.