Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 14:59

Για να ξέρεις τι σε περιμένει: Οι 5 ενδείξεις που φανερώνουν ότι ο σύντροφός σας λέει ψέματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν έχετε αρχίσει να υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας λέει ψέματα, υπάρχουν πέντε ενδείξεις που αν εστιάσετε, θα σας επιβεβαιώσουν.

5 ενδείξεις που σημαίνουν ότι ο σύντροφός σας πιθανότατα σας λέει ψέματα

1. Παρατηρείτε ξαφνικές αλλαγές συμπεριφοράς και στάσης

Πιθανότατα γνωρίζετε τον σύντροφό σας καλύτερα από τον καθένα, οπότε αν παρατηρήσετε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που ενεργεί, αυτό είναι μια κόκκινη σημαία.

«Οι ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά ή τη στάση μπορεί να είναι σημάδι ότι ο σύντροφός σας προσπαθεί να κρύψει κάτι ή νιώθει ένοχος για κάτι», λέει υπεύθυνος ψυχικής υγείας.

Όταν πιάνονται σε ένα ψέμα, οι άνθρωποι τείνουν να επαγρυπνούν υπερβολικά και να συμπεριφέρονται ύποπτα ως αποτέλεσμα. Το ψέμα μπορεί να κάνει ένα άτομο να αλλάξει τη ρουτίνα του και να ακολουθήσει νέους τρόπους για να εργαστεί, ή να αρχίσει να είναι πιο στοργικός ή να φεύγει σε στιγμές που έμενε σπίτι.

2. Κρύβει το τηλέφωνο

Ένας συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους όταν λένε ψέματα είναι να κρύβουν το τηλέφωνό τους ή να αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασης.

Ξαφνικά ο σύντροφός σας, πρέπει να φύγει από το δωμάτιο για να απαντήσει σε μια τηλεφωνική κλήση ή έχει την οθόνη του στραμμένη μακριά από εσάς.

3. Η ιστορία που λέει, απλά δεν κολλάει

Αν αρχίσετε να νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν σας λέει όλη την ιστορία για κάτι, πιθανότατα έχετε δίκιο. Όταν οι εξηγήσεις δεν φαίνεται να έχουν νόημα, αυτό είναι μια ένδειξη ότι μπορεί να σας λένε ψέματα μέσω όσων δεν έχουν ειπωθεί.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σύντροφός σας μπορεί να δυσκολευτεί να πει όλη την ιστορία. Μπορεί να σας πουν ένα πράγμα τη μια μέρα και κάτι εντελώς διαφορετικό την επόμενη. Μπορεί επίσης να αντικρούουν τον εαυτό τους.

4. Αποφεύγει την άμεση οπτική επαφή μαζί σας

Λένε ότι τα μάτια είναι το παράθυρο στην ψυχή, και αν ο άλλος κρατά μυστικά από εσάς, θα αρχίσουν να αποφεύγουν την άμεση οπτική επαφή.

Αυτό μπορεί να δείχνει ότι νιώθουν άβολα και προσπαθούν να αποφύγουν να πιαστούν στο ψέμα. Μπορεί επίσης να μην σας κοιτάζουν επειδή αισθάνονται ντροπή ή ενοχή για τη συμπεριφορά τους.

5. Λέει ότι δεν λέει ψέματα

Μερικές φορές, το πιο ξεκάθαρο σημάδι ενός ψέματος σημαίνει ότι λένε απευθείας ψέματα για την ειλικρίνειά τους. Εάν ο σύντροφός σας ξεκινά τις προτάσεις του με δηλώσεις όπως “δεν πρόκειται να πω ψέματα” ή “για να είμαι ειλικρινής”, αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική ένδειξη ότι στην πραγματικότητα κάνει το αντίθετο.

Αν είσαι έντιμος άνθρωπος, τότε δεν χρειάζεται να ξεκινάς κάθε φράση ανακοινώνοντας ότι είσαι ειλικρινής ή ότι δεν πρόκειται να πεις ψέματα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 388 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.