Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 14:00

Eurovision 2023: Ακούστε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τον Victor Vernicos

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΕΡΤ μέσα από την εκπομπή «Δύο στη 1» έδωσε στη δημοσιότητα, την Κυριακή (12/03), το τραγούδι με τίτλο «What They Say» που δημιούργησε και ερμηνεύει ο Victor Vernicos, με το οποίο η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2023.

Συγκεκριμένα, η μπαλάντα με τίτλο «What They Say», σε σύνθεση, στίχους και ερμηνεία του 16χρονου Victor Vernicos, κυκλοφόρησε επίσημα από την PANIK Records και το βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία των PickCodes. Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, στην παραγωγή της τελικής εκδοχής του τραγουδιού συμμετείχαν ο Κώστας Καλημέρης, ο Steve Sovolos και ο Βαγγέλης Γιαλαμάς. Η Ελλάδα συμμετέχει στον δεύτερο ημιτελικό (11/05) του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023.

Μάλιστα, η επιμέλεια της σκηνοθετικής εμφάνισης του τραγουδιού στο Λίβερπουλ, όπου και θα γίνει ο διαγωνισμός της Eurovision από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, θα είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Επισημαίνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ρήγος δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision μιας και είχε σκηνοθετήσει τόσο το «Watch My Dance» με τους Λούκα Γιώρκα και Stereo Mike (2011, 7η θέση) όσο και το «Aphrodisiac» με την Ελευθερία Ελευθερίου (2012, 17η θέση).

Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, ο Victor Vernicos μάς παροτρύνει να «ακούμε» κάθε μας συναίσθημα, όσο δύσκολο και αν είναι, να το εκφράζουμε και να το μοιραζόμαστε γιατί είναι απελευθερωτικό και έτσι μαζί να διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό αύριο. Σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οπτικοποίηση του τραγουδιού ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φωτογραφία, τη σύγχρονη αισθητική και τις σκηνές γεμάτες συναίσθημα με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Victor Vernicos, που καταφέρνει να αφήσει πίσω του ό,τι τον περιόριζε και να νιώσει την απελευθέρωση μέσα από τη μουσική.

Ποιος είναι ο Victor Vernicos

O Victor Vernicos είναι 16 ετών και αποτελεί τον νεαρότερο εκπρόσωπο της Ελλάδα στην ιστορία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα Φωνητικής στα 8 και μαθήματα κιθάρας στα 10 του χρόνια. Στα 11 άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια ενώ, εδώ και δύο χρόνια, επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση πως o Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, έγινε στις 31 Ιανουαρίου μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις, εκείνη την ημέρα, είχε αναφέρει: «Το τραγούδι (σ.σ. το “What They Say”) συνδυάζει πολλά είδη μουσικής, είναι μία συναισθηματική και φεστιβαλική μπαλάντα. Είναι ένας ύμνος των συναισθηματικών σκέψεων του άγχους, είμαι εγώ. Το έγραψα, τον Απρίλιο του 2021, όταν πέρασα μία αγχώδη κατάσταση. […] Πάντα πάω για την πρωτιά και κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είμαι δουλευταράς και θα κάνω τα πάντα για να φέρουμε την πρωτιά, φέτος, στην Ελλάδα».

ieidiseis.gr

Διαβάστηκε 374 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 23:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.