Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 18:36

«Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» (νέος διαγωνισμός) για Πέμπτη 16 Μαρτίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Κέδρος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν. Επίσης, είναι απαραίτητο να αφήνετε το ονοματεπώνυμο για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:

  1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
  2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης με το ονοματεπώνυμο και μόνο ΜΙΑ φορά
  3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Φλεβάρης, 1923. Μια ομάδα της Οργάνωσης «Μικρασιατική Άμυνα» συλλαμβάνει μυστικά στο Παρίσι τον πρώην Αρμοστή της Σμύρνης, Αριστείδη Στεργιάδη. Ο αυτοεξόριστος φυγάδας οδηγείται σε μια αποθήκη κρυστάλλων των Σεβρών όπου ανακρίνεται εξαντλητικά. Ποια θα είναι η απόφαση των απαγωγέων;
Ο Ε. Μαυρουδής αφιερώνει το έργο στον Κώστα Κουτσομύτη καθώς η ιδέα προέκυψε το 2012 από συζητήσεις τους για ανάλογη τηλεταινία. Παρά τη θεατρική μορφή και τη σκηνική του οικονομία (πρωταγωνιστούν 6 πρόσωπα που ερμηνεύονται από 4 ηθοποιούς) η Ανάκριση του Αρμοστή της Σμύρνης είναι απόλυτα ντοκουμενταρισμένη. Στις αναλυτικές Σημειώσεις του Παραρτήματος (κατά τη συνήθη μέθοδο του συγγραφέα) αποδεικνύεται των λόγων το αληθές.
Στις Σημειώσεις περιλαμβάνονται στοιχεία από τα Αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Βρετανίας, του Αρχείου ΓΕΣ της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, του Αρχείου Χρυσοστόμου Σμύρνης και του Αρχείου Στεργιάδη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Περιέχονται γραπτές μαρτυρίες των Σ. Γονατά, Π. Γουναράκη, Α. Διομήδη, Α. Μαζαράκη-Αινιάν, Ι. Μεταξά, Α. Παπούλα, Λ. Παρασκευόπουλου, Ν. Πλαστήρα, Ν. Πολίτη, Μ. Ροδά, Τζ. Χ.ορτον, Χρυσόστομου Σμύρνης.
Η βιβλιογραφία περιλαμβάνει κείμενα και ιστορικά συγγράμματα των Η. Βενέζη, Κ. Βλάσση, Γ. Δάφνη, Μ. Καρέλλη, Π. Καψή, Μ. Λιουέλιν-Σμιθ, Κ. Πολίτη, Χ. Σολομωνίδη, Β. Σολομωνίδου.

Διαβάστηκε 389 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.