Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 18:19

Ηρθε το τέλος της φαυλοκρατίας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το κάδρο της εθνικής μοναξιάς μας γίνεται όλο και πιο γκρίζο,οι χαρές της καθημερινότητας μας χάθηκαν και οι ζωές σημαδεύονται από την μιζέρια και την κατάθλιψη.
 
Σε αντίθεση με το προ δεκαετιών παρελθόν αντίστοιχων περιπτώσεων,  η απαξίωση των ΜΜΕ,η έλλειψη δικαιοσύνης και η συσσώρευση απογοήτευσης, απόγνωσης και αισθήματος αδικίας σε όλα κοινωνικά ρεύματα, λειτουργούν ως μεγάλος επιταχυντής της παρακμής.
 
Μιάς παρακμής που δεν οφείλεται στους μέχρι τώρα εξουσιαστές της χώρας ή στα κόμματά τους αλλα συνολικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Αηδιασμένοι οι πολίτες παρακολουθούν με ανοικτό το στόμα τα κόμματα εξουσίας να αλληλοκατηγορούνται και να ουρλιάζουν για το ποιος εκανε το  ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ στην πατρίδα!
 
Η εξέλιξη ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη. Η κρίση της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, δεν μας δίδαξε όσα έπρεπε. Δεν μας ανάγκασε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
 
Αντιθέτως, κατά πλειοψηφία είναι παρόντες οι πρωταγωνιστές των χειρότερων στιγμών της εθνικής αφήγησης, αλλάζοντας  απλά ρόλους Οι Θεσμοί, με πρώτη από όλους τη Δικαιοσύνη, κλονίζονται άγαρμπα, και το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εκρηκτικό και φαντάζει μη αναστρέψιμο.
 
Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι θα απέχουν της κάλπης γιατί απήυδησαν,γιατί νοιώθουν αγανάκτηση και επειδή οι πολιτικοί φορείς  δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.
 
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!
 
Η  αποχή δεν δείχνει διαμαρτυρία για τα πολιτικά δρώμενα. Δεν δείχνει περιφρόνηση στους απαράδεκτους πολιτικούς της διαπλοκής και της διαφθοράς. Η αποστασιοποίηση από την πολιτική και τις εκλογικές αναμετρήσεις έχει ως αποτέλεσμα την καταξίωση της πολιτικής αγυρτείας, την έγκριση της διαπλοκής και την ανοχή της διαφθοράς. Και τούτο επειδή η αποχή και οι χαμένες ψήφοι δεν καταμετρούνται και δεν δείχνουν το μέτρο της διαμαρτυρίας.
 
Έτσι όμως δεν απαξιώνει την πολιτική. Καταξιώνει την πολιτική της διαφθοράς και της διαπλοκής. Είναι αδιανόητο να δίνει κάποιος την ψήφο του αντίθετα με την ιδεολογία του, τα πολιτικά του πιστεύω και την άποψή του για την αλλαγή της κοινωνίας, επειδή χρωστά την ψήφο του σε κάποιο ρουσφέτι. Είναι απαράδεκτο να ξέρει κάποιος ότι συγκεκριμένοι υποψήφιοι κατέρχονται με κάποιο κόμμα επειδή αναμένουν κάποια πολιτική θέση ως αντάλλαγμα της παρουσίας τους στο ψηφοδέλτιο. Και έχουμε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Όσοι απέχουν από την ψηφοφορία πρέπει να ξέρουν ότι βοηθούν τα κόμματα να συνεχίζουν την πολιτική με την οποία οι ίδιοι διαφωνούν. Γιατί τα κόμματα θα πάρουν την ψήφο των φανατικών οπαδών τους και θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους. Με την αποχή διατηρείται ένας παραμορφωμένος καθρέφτης της κοινωνίας.
 
Για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, για να αποκτήσει κύρος η πολιτική και οι πολιτικοί, για να βελτιωθούν οι συνθήκες της πολιτικής δραστηριότητας, της σωστής διακυβέρνησης, πρέπει οι πολίτες να προσπαθούν με την ψήφο τους να φέρουν το νέο πνεύμα στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία.
 
Η απομάκρυνσή σου από την κάλπη δεν ενοχλεί τα πολιτικά κόμματα της διαπλοκής και της διαφωνίας σου. Με την αποχή σου τσιμεντώνεις τα ποσοστά και τη δύναμή τους. Αν θέλεις να σε λαμβάνουν υπόψη, πρέπει και τα κόμματα να ξέρουν πως θα τα πολεμήσεις με την ψήφο σου. Η ψήφος είναι πολύ ισχυρό όπλο. Μην την αχρηστεύσεις. Μπες στην πρώτη γραμμή. Προχώρα προς την κάλπη. 
Τους άχρηστους και όσους εμπλέκονται στη διαπλοκή και τη διαφθορά, εκείνους που κατέρχονται στις εκλογές για το προσωπικό τους συμφέρον, εκείνους που δεν έχουν άποψη, αλλά ψηφίζουν με εντολή από πάνω, όλους αυτούς τους εκλέγει η αποχή, η αδιαφορία και η μη συμμετοχή στην ψηφοφορία. Αυτοί όλοι δεν σε έχουν ανάγκη. Θέλουν να τους ψηφίζουν μόνο εκείνοι που τους χρωστούν ρουσφέτια. Εσένα σε θέλουν να απέχεις για να διατηρούν τα ποσοστά τους. Θα γίνεις συνεργός τους απέχοντας ή θα τους καταψηφίσεις με τη συμμετοχή και την ψήφο σου;
 
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
 
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!
Χρήστος Ρήγας
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Εθνικό κόμμα Έλληνες 
 
Διαβάστηκε 3701 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 18:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.