Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 14:22

Σπήλιος Λιβανός: Δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ αντιμετώπισης των λειτουργικών προβλημάτων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην ΥΠΑΑΤ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, με νέα επιστολή του προς τον  Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Στην επιστολή αυτή, ο κ. Λιβανός απευθύνει ύστατη έκκληση στον Υπουργό να φροντίσει για την ταχύτατη μετακίνηση ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, και προειδοποιεί ότι "με απόλυτη συναίσθηση της αποστολής του ως εκπροσώπου του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και εκπληρώνοντας στο ακέραιο το καθήκον του ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες του. 

Ολόκληρη η επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη 

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας επισημάνω για άλλη μία φορά την ιδιαιτέρως κρίσιμη-οριακή πλέον-κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου, η οποία αν δεν διορθωθεί άμεσα, θα οδηγήσει στην πλήρη και ολοσχερή απαξίωσή του με ολέθριες συνέπειες για τους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, όπως σας είχα ήδη ενημερώσει και δια ζώσης και με συγκεκριμένες προτάσεις που σας έχω καταθέσει με την από 09/02/2023 επιστολή μου, το εν λόγω Νοσοκομείο, έχει απομείνει με τρεις μόνο ιατρούς παθολόγους, έπειτα και από την τελευταία παραίτηση, στις 28/02/2023 της παθολόγου- διαβητολόγου, Διευθύντριας ΕΣΥ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κ.Κατερίνας Βογιατζή, η οποία, αδυνατώντας να ανταποκριθεί πλέον στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στη νοσηλευτική μονάδα, υπέβαλε την παραίτησή της.

Οι συνεχείς εφημερίες των τριών εναπομείναντων ιατρών παθολόγων, όχι μόνο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες ιατρικής περίθαλψης, αλλά ταυτόχρονα εξουθενώνουν τους ιατρούς, οι οποίοι παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, ευρισκόμενοι διαρκώς στα όρια των ανθρώπινων αντοχών τους.

Ως εκ τούτου, σας απευθύνω ύστατη έκκληση, όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος και φροντίσετε για την ταχύτατη μετακίνηση ιατρών παθολόγων από άλλες νοσοκομειακές μονάδες της 6ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και παράλληλα προβείτε στην προκήρυξη των αναγκαίων θέσεων ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, όπως αυτές αναφέρονται στην από 9/2/2023 επιστολή μου.

Λυπούμαι ειλικρινά, που παρά τις εκκλήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις μου, παρά την εκπεφρασμένη με κάθε δημοκρατικό μέσο και τρόπο αγωνία της κοινωνίας του Μεσολογγίου, δεν έχουν επιλυθεί ακόμη τα προβλήματα και δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Με απόλυτη συναίσθηση της αποστολής μου ως εκπροσώπου του λαού της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και εκπληρώνοντας στο ακέραιο το καθήκον μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σας δηλώνω ότι δεν μπορώ να ανεχθώ άλλο την υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μου.

Αγαπητέ Θάνο,

Πιστεύω ειλικρινά ότι συναισθάνεσαι το μέγεθος του προβλήματος και θα μεριμνήσεις, ώστε να δοθούν με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ οι βέλτιστες και στοχευμένες λύσεις. Στην προσπάθεια αυτή, θα με βρεις αμέριστο συμπαραστάτη. 
 

Με εκτίμηση,
 

Σπήλιος Λιβανός

Διαβάστηκε 372 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 14:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/