Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 02:17

Σταύρος Καραγκούνης: "Να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας, όχι τον αποτυχημένο πρωθυπουργό"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η νεολαία σε όλη τη χώρα έχει βγει στους δρόμους. Η νεολαία αυτής της χώρας, αφού δεν το κάνει κανένας άλλος, βγαίνει στους δρόμους για να βγάλει αυτή την κοινωνία από το λήθαργο στον οποίο έχει ρίξει ένα σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα στο οποίο προεξέχει ο αποτυχημένος απερχόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι εδώ και 4 χρόνια αντιμετωπίζουν την πιο εχθρική γι’ αυτούς κυβέρνηση.

Από τους πρώτους μήνες που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε την εξουσία στα χέρια της έδειξε με κυνισμό το σκληρό της πρόσωπο στους νέους ανθρώπους. Ξεκίνησε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και συνέχισε με μια σειρά πράξεων που στόχος τους ήταν η υποταγή και η κάμψη της αγωνιστικότητας του πιο ζωντανού τμήματος της νεολαίας , αυτού των φοιτητών.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει την «κατάργηση» των πράσινων σχολών, ενώ παράλληλα, η Ν. Κεραμέως αναστέλλει τη λειτουργία της Νομικής Πάτρας και 37 ακόμη πανεπιστημιακών Τμημάτων και καταργεί 65 διετή προγράμματα σπουδών για 1.500 αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Στις αρχές του 2020, με μια απαράδεκτη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους των ιδιωτικών κολεγίων να αναγνωρίζονται ισότιμα -σε ακαδημαϊκό επίπεδο και επαγγελματικά προσόντα- με εκείνους των δημόσιων ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να αποκτούν πρόσβαση μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο.

Επαναφέρουν την Τράπεζα Θεμάτων και τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ενώ πρόσφατα με το Προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία Καλλιτεχνικών Σχολών, τιμωρεί τους νέους ανθρώπους, που επιλέγουν την τέχνη ως τρόπο ζωής.

Με νέο διάταγμα βάζουν ουσιαστικά τέλος και στα εναπομείναντα δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα των σχολών.

Ταυτόχρονα η πανεπιστημιακή αστυνομία αποτελεί ένα ακόμα μέτρο με το οποίο η σημερινή κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι στους φοιτητές.

Όλο το διάστημα της επιδημίας του κορονοϊού ,οι νέοι της χώρας έγιναν το πεδίο βολής της κρατικής βίας και καταστολής. Παρόλο που βίωσαν τον εγκλεισμό, στοχοποιήθηκαν ως υπεύθυνοι για τη διάδοση του ιού, αντιμετωπίστηκαν με αυταρχισμό, με βία και ξύλο στις πλατείες, ενώ εκδιώχθηκαν από τα δημόσια πανεπιστήμια .

Έστω κι αν δεχτεί κάποιος την αναγκαιότητα ορισμένων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ,στην περίπτωση των νέων τα μέτρα εφαρμόστηκαν με αγριότητα.

Αποκορύφωμα του οργίου καταστολής υπήρξε η κράτηση, για τρία 24ωρα, στη ΓΑΔΑ, πέντε 14χρονων μαθητών που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ,ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης .

Στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν περισσότερο ως γραφειοκράτες παρα ως εκαπιδευτικοί ύστερα από τις αλλαγές που επέβαλλε η Κεραμέως.

Με την ακρίβεια να καλπάζει ,τα ενοίκια στα ύψη και την ανεργία να χτυπάει κόκκινο οι νέοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν .

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ο θάνατος δεκάδων νέων ανθρώπων στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν τους βγάζουν στο δρόμο τα κόμματα, αλλά με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεντρώνονται άμεσα.

Οι νέοι και οι νέες θα πάρουν θέση για όλα όσα έγιναν ερήμην τους και θα τοποθετηθούν για όσα ονειρεύονται για το δικό τους μέλλον !!!

Ας χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας που επιτέλους βγάζουν την κοινωνία μας από τον επικοινωνιακό λήθαργο που μας έβαλαν τα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, προκειμένου να διατηρήσουν το ατσαλάκωτο προφίλ του χειρότερου πρωθυπουργού που γνώρισε η χώρα.

Με τη νεολαία μας!

Διαβάστηκε 332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/