Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 17:58

Αυγοτάραχο: Ένας γκουρμέ “θησαυρός” από λιμνοθάλασσα Αιτωλικού και Μεσολογγίου (www.newsit.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Ζαφείρης Τρικαλινός πρόεδρος της Trikalinos που παράγει κι εμπορεύεται το αυγοτάραχο (bottarga) από την λιμνοθάλασσα Αιτωλικού και Μεσολογγίου στην Ελλάδα και σε 42 ακόμη χώρες μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για τη λιχουδιά που έχει κατακτήσει τις ελίτ κουζίνες του κόσμου και για την ευθύνη που του αναλογεί, επειδή το προϊόν αναγνωρίζεται ως πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας.

Αναφέρεται στο ξεκίνημα της Trikalinos το 1856, το ρόλο της οικογένειας και τη συμβολή του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, ιδρυτή της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΒ στην λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που αφορούσαν το μέλλον της εταιρείας.

Εξηγεί για ποιο λόγο αποκαλούν το προϊόν super food, και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα συναισθήματα που προκαλεί η διεθνής αναγνώριση από τις πιο απαιτητικές αγορές και τους πιο διάσημους σεφ, όπως το Χοσέ Αντρές και τον Φεράν Αντριά, που «αποθεώνουν» το αυγοτάραχο.

Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν την αξία του αυγοτάραχου και το επιλέγουν σε ειδικές εκδηλώσεις, ενώ σε αρκετές χώρες που εξάγεται, όπως Ιαπωνία, Ταιβάν, Σιγκαπούρη κι αλλού πιστεύουν ότι το αυγοτάραχο φέρνει τύχη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τρικαλινού:

newsit.gr

Διαβάστηκε 824 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 18:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.