Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 23:13

Η πορεία προς τις εκλογές (άποψη)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
- ΜΠΗΚΑΜΕ ολοταχώς στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και την παντοδυναμία της ψήφου μας. Μόνο από εμάς τους πολίτες εξαρτάται το ποιοι θα μάς κυβερνήσουν την επόμενη 4ετία και από κανέναν άλλον. Αν ξέραμε τη δύναμή μας και την αξία του δικαιώματος του εκλέγειν, θα πηγαίναμε την κάθε φορά (μία στα 4 χρόνια) στην κάλπη με περίσκεψη και όχι σαν "κοπάδι" πίσω από πολιτικά κόμματα και πίσω από υποψήφιους βουλευτές για προσωπικούς λόγους, όπως κάποιο ρουσφέτι, κάποια προσωπική γνωριμία, κάποιο τάξιμο, κάποια "κουμπαριά" κ.ο.κ.
 
- Η ΕΠΟΧΗ που όλα γίνονταν "κατόπιν ενεργειών μου" του κάθε βουλευτή, υπουργού κλπ, έχει περάσει πλέον εδώ και καιρό. Άλλα είναι τα σημερινά "ρουσφέτια", είναι το χρήμα μέσω υπόγειων διαδρομών, μέσω απευθείας αναθέσεων έργων ή/και στημένων διαγωνισμών, είναι η "ομπρέλα" προστασίας από Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και τη Δικαιοσύνη, το "μαύρο" χρήμα και τόσων άλλων "νέου τύπου" συνδιαλλαγών που επιφέρουν παράνομο πλουτισμό σε όσους επιλέξουν τέτοιες υπόγειες διαδρομές. Τόσα σκάνδαλα βγαίνουν στον αέρα και με μία Δικαιοσύνη απούσα.
 
- ΕΠΟΜΕΝΩΣ, εκείνο που θα θέλαμε σήμερα, απ' την επομένη των εκλογών και μετά είναι πολλά, με δύο σημαντικότερα: ΟΛΑ στο φως και η παραδειγματική τιμωρία αυτών που μάς λήστεψαν και μάς ληστεύουν καθημερινά. Είναι κάτι που πολύ τό θέλαμε και κατά εποχή των μνημονίων και της φτωχοποίησής μας. Εκείνο το "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", ισχύει ακόμα περισσότερο σήμερα. ΤΟ δεύτερο σημαντικό είναι η κάθαρση στη Δικαιοσύνη, η οποία κατάντησε να είναι εξαρτώμενη και άκρως επιλεκτική! Αλλαγή στον τρόπο εκλογής των Ανωτάτων Λειτουργών της και κανένας διορισμός απ' την εκάστοτε κυβέρνηση. Υπάρχουν εντιμότατοι Δικαστικοί Λειτουργοί (στην πλειονότητά τους), υπάρχουν όμως και οι επίορκοι. Αυτούς τους δεύτερους να τούς διώξουν απ' το Δικαστικό Σώμα, άμεσα! Υπάρχουν Πειθαρχικά Όργανα και στη Δικαιοσύνη που λειτουργούν, κυρίως εκεί στην "κορυφή", εκεί που υπάρχει και το πρόβλημα. Ας σταματήσω εδώ, άλλη φορά για άλλα...
Διαβάστηκε 3554 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 00:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667