Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 10:47

Εκλογές 2023: Μεγάλες αλλαγές στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν στις εκλογές 2023 καθώς τίποτα δεν θυμίζει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όπως τις είχαμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η διαδικασία που αφορά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων ψηφιοποιείται πλήρως, κι έτσι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ νωρίτερα.

Οι εκπλήξεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει εκπλήξεις για τη βραδιά των εκλογών, ώστε στις 20:00 να υπάρχει ήδη το αποτέλεσμα για το 1/4 των ψήφων της επικράτειας, δηλαδή το 25%+.

Μια ώρα μετά, στις 21:00, δηλαδή όταν σε άλλες εποχές γινόταν γνωστό το 10% πλέον θα υπάρχει αποτέλεσμα σχεδόν για το 80% της επικράτειας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει σχεδόν τελειώσει η διαδικασία.

Όμως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει ακόμα μία έκπληξη καθώς νωρίς θα λήξει και το θρίλερ με τους σταυρούς των βουλευτών. Μάλιστα ειδικά στην πρώτη κάλπη τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι γνωστά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τέλος, με βάση την ηλεκτρονική μετάδοση, όπως γίνεται και στην Κύπρο, τρεις φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη συμμετοχή.

Το «κλειδί» στο σχέδιο του υπουργείου
«Κλειδί» για να γίνει όλο αυτό θα είναι τα tablet, με τα οποία θα εφοδιαστούν σχεδόν όλοι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι, ενώ όπου δεν υπάρχει tablet, η διαδικασία θα γίνεται από το κινητό.

Συγκεκριμένα tablet και κινητά θα έχουν εφοδιαστεί με ένα λειτουργικό σύστημα, με το οποίο θα μεταδίδει άμεσα αποτελέσματα στη βάση του υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι εφόσον όλα λειτουργήσουν ρολόι από τις 19:00 και μετά που θα κλείσουν οι κάλπες θα υπάρχει συνεχής ροή και τα αποτελεσμάτων πιο νωρίς από ποτέ.

in.gr

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/