Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 12:26

Σ. Λιβανός: "Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξύνονται στη “γκλίτσα” του τσοπάνη - Γιατί θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία και αντιπροέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. Σπήλιου Λιβανού

Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ξύνονται στη “γκλίτσα” του τσοπάνη - Γιατί θα κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ 

“O ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας, εξακολουθούν να ξύνονται στη «γκλίτσα» του τσοπάνη. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει ότι μιλάνε μπροστά στον δικό τους καθρέφτη και δεν καταλαβαίνουν ότι εκείνος στον οποίον απευθύνονται, είναι το είδωλό τους”, σχολιάζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην Απογευματινή. Ο πρώην υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά τη ΝΔ, “γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και  έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία για τη χώρα και τους πολίτες”.

Η «διπλωματία των σεισμών», που ενεργοποίησε από την πρώτη στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινωνώντας με τον Ταγίπ Ερντογάν θα φέρει μετασεισμική ομαλότητα στις πολυάριθμες απειλές του «σουλτάνου» προς την Ελλάδα και στις σχέσεις των δύο χωρών; . 

Επιτρέψτε μου αρχικά να εκφράσω και εγώ τη λύπη μου και τη συμπαράσταση μου στο τουρκικό λαό. Έλληνες και Τούρκοι είμαστε φίλοι και και η Ελλάδα έσπευσε από την πρώτη στιγμή  να παράσχει βοήθεια στη γείτονα χώρα. Η εικόνα ενός Έλληνα και ένας Τούρκου διασώστη ν’ ανασύρουν ζωντανό από τα ερείπια ένα επτάχρονο κορίτσι είναι ένα πανίσχυρο μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης. Μέσα από μια τέτοια τραγωδία μπορεί να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι λαοί, γι’αυτό πιστεύω ότι θα περιοριστεί η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας.

Ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ διοργανώσατε εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ – Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ελλάδα και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία». Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας; Για πότε την επαναπρογραμματίζεται την εκδήλωση;

Η γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας είναι τέτοια που οι προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ. Τόσο αναφορικά στις σχέσεις της με την Τουρκία, έναν απαιτητικό γείτονα όσο και ως μέλος του ΝΑΤΟ, όπου  η ρωσική εισβολή λειτούργησε ως σημείο επανεκκίνησης. Η Συμμαχία ξαναβρήκε το λόγο ύπαρξης της. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας συμπυκνώνονται στους ακόλουθες άξονες: στη σχέση με τις αναθεωρητικές δυνάμεις όπως η  Ρωσία και η Κίνα, η ανάσχεση της ολοένα και αυξανόμενης κινεζικής ισχύος, η κυβερνοασφάλεια αλλά και η επίλυση εσωτερικών μετώπων εντός του ΝΑΤΟ όπως η στάση της Τουρκίας Η εκδήλωση θα προγραμματιστεί ξανά, ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα του Πρωθυπουργού.

Τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση. Η τροπολογία που θέτει φραγμό στην συμμετοχή του κόμματος του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές, θα έχει άμεση ισχύ μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας;

Η τροπολογία αυτή αποτελεί την απόδειξη ότι η Δημοκρατία μάχεται και προστατεύεται από αυτούς που επιθυμούν τη κατάλυση της. Η κυβέρνηση έλαβε την αναγκαία πρωτοβουλία ώστε να μην μπορούν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να  να κατέλθουν στις εκλογές. Ελπίζω όλα τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία αυτή, αφού θεωρώ βέβαιο ότι είναι κοινή θέση όλων ότι οι ναζιστές δεν χωρούν στο Κοινοβούλιο. Αφού, δε, υπερψηφιστεί αυτή η τροπολογία, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη στην κοινωνία,  ώστε να ξεριζωθούν αυτές οι αποκρουστικές ιδεολογίες και να εκλείψουν μια και καλή. 

Τι απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, <<κυβέρνηση εκτροπής>> εξαιτίας των υποκλοπών, την ώρα που απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής;

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλ. Τσίπρας, εξακολουθούν να ξύνονται στη «γκλίτσα» του τσοπάνη. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν έχουν καταλάβει ότι μιλάνε μπροστά στον δικό τους καθρέφτη και δεν καταλαβαίνουν ότι εκείνος στον οποίον απευθύνονται, είναι το είδωλό τους. 

Το κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του, πιστεύει και το διακηρύσσει ότι «η Δημοκρατία επιβάλλεται  ή με το καλό ή με το άγριο» και σύμφωνα με τον ίδιον τον αρχηγό του προειδοποιεί ότι  «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρει ξανά την εξουσία για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας», τολμά να μιλάει για «κυβέρνηση εκτροπής», πρέπει να ντρέπεται να μιλάει στη ΝΔ για εκτροπή. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο αναγνώρισε λάθη στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ, ο εθνικός ρόλος της οποίας είναι κρίσιμος.

Σε ένα άκρως τοξικό και τεταμένο πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών το θετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης και των μεταρρυθμίσεων θα επιβιώσει;

Η πλειονότητα των πολιτών αποστρέφεται το κλίμα τοξικότητας, διχασμού και ισοπέδωσης που προσπαθεί συστηματικά να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει προγράμματος και προτάσεων. Συνομιλώ καθημερινά με πολίτες, στην Αιτωλοακαρνανία, και σας διαβεβαιώνω ότι η κοινωνία όχι απλώς ζητάει, αλλά «διψάει» για μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή της, όπως το ψηφιακό κράτος που  «μέρα με τη μέρα διευρύνεται και αντικαθιστά» τη γραφειοκρατία.  Την πρώτη τετραετία, παρά τις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη κατόρθωσε να υλοποιήσει ό,τι υποσχέθηκε στους πολίτες.  Γι αυτό  θα εμπιστευτεί ξανά τη ΝΔ. Γιατί μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και  έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετατρέπει τις κρίσεις σε ευκαιρία για τη χώρα και τους πολίτες της

Στόχος της ΝΔ είναι το μαγικό 35% της πρώτης Κυριακής των εκλογών. Το θεωρείται εφικτό; Το σενάριο συνεργασίας ΝΔ με ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ έχει στοιχεία ρεαλισμού ή οι υπαινιγμοί ΣΥΡΙΖΑ, περί εκβιαζόμενο Νίκο Ανδρουλάκη το απασφάλισαν;

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις εκλογές. Βλέπω τις μετρήσεις, αλλά κυρίως βλέπω τον κόσμο που μας πιστώνει συνέπεια και αξιοπιστία. «Σας εμπιστευόμαστε. Συνεχίστε δυνατά», μας λένε. Αυτό, βεβαίως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό ή προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Οι πρώτες κάλπες, αυτές της απλής αναλογικής, θα καταγράψουν τη δυναμική της αυτοδυναμίας, δημιουργώντας έτσι, τις πολιτικές συνθήκες για μία ακόμα τετραετία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας. 

Τελικός κριτής, βεβαίως, είναι ο λαός. Αν με την ψήφο του μας οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, προφανώς θα το σεβαστούμε. Και αυτό, προφανώς θα ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα κληθεί να αναλάβει με πολιτική παρρησία τις αποφάσεις του. 

Παρά τη «βόμβα» της απλής αναλογικής που ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε στα θεμέλια της σταθερότητας και προοπτικής της χώρας, 

Είστε έτοιμος για την μάχη των επερχόμενων εκλογών;

Για έναν μάχιμο πολιτικό, οι εκλογές είναι μόνον η στιγμή του απολογισμού του έργου που έχει κάνει, απ όποια θέση κι αν κλήθηκε να υπηρετήσει, στους πολίτες. Σε αυτούς, άλλωστε, λογοδοτεί.

Τόσο από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, όσο και από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και σήμερα ως αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, σταθερή μου «πυξίδα»  ήταν η υπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του κοινού καλού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτή την πορεία θα θέσω στην κρίση των πολιτών. 

 

Διαβάστηκε 309 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 12:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/