Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 17:52

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά: «Καμιά λαϊκή κατοικία στα χέρια τραπεζιτών των κορακιών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Με λαϊκούς αγώνες θα ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς στα Funds» αναφέρει σε ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά.

«Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά που επί χρόνια έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και πολλά στελέχη της έχουν διωχθεί δικαστικά για αυτό, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην περάσουν λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις στα χέρια των Funds», σημειώνεται.

Αναλυτικά:

• Με λαϊκούς αγώνες θα ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς στα Funds.
• ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δικαστές με τους νομούς και τις αποφάσεις τους, είναι υπεύθυνοι απέναντι στους δανειολήπτες και στον ελληνικό λαό.

H χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου που δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές των Funds να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις εις βάρος της λαϊκής περιουσίας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αφού με βάση την απόφαση, χιλιάδες ενυπόθηκα ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς οι ιδιοκτήτες να έχουν την οποιαδήποτε δυνατότητα Νομικής Άμυνας και προστασίας.

Μέχρι τώρα στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης δανείων του εξωτερικού αλλά και των Funds που έχουν συστήσει ελληνικές τράπεζες, έχουν περιέλθει 700.000 ακίνητα αξίας 45 δις ευρώ!.

Τεράστια ευθύνη έχουν οι δικαστές που αποφάνθηκαν ότι οι διαχειριστές των Funds μπορούν να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς. Τεράστια ευθύνη όμως έχουν και τα μνημονιακά κόμματα τα οποία τώρα καταγγέλλουν την απόφαση, ψήφισαν όμως τους νόμους τους οποίους στηρίχθηκε.
Με τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 το 2018 και το 2019, καταργήθηκαν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και περιορίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Επετράπη δε η πώληση κόκκινων δανείων στα Funds, καθιερώθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δόθηκαν εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες ύψους 12 δις για να τιτλοποιήσουν κόκκινα δάνεια.

Η Νέα Δημοκρατία έφερε αργότερα το σχέδιο Ηρακλής και τώρα με απόφασή του ο Άρειος Πάγος δίνει τη δυνατότητα στα Funds να κάνουν πλειστηριασμούς με όποιους όρους θέλουν.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και δικαστές, είναι υπεύθυνοι για την προσπάθειά λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας. Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ο λαός με τους αγώνες του.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά που επί χρόνια έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και πολλά στελέχη της έχουν διωχθεί δικαστικά για αυτό, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην περάσουν λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις στα χέρια των Funds.

Η Στέγη είναι δικαίωμα.

Καμιά λαϊκή κατοικία στα χέρια τραπεζιτών των κορακιών.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 350 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/