Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:24

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού σε Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για τα προβλήματα Νοσοκομείων Αγρινίου & Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη επισκέφτηκε σήμερα, ο π. Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, προκειμένου να τον ενημερώσει και δια ζώσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Στην έναρξη της συνάντησής τους, ο κ. Λιβανός, ευχαρίστησε τον κ. Πλεύρη για τον χρόνο του, καθώς είναι η πολλοστή φορά που τον επισκέπτεται, τονίζοντας ότι το θέμα της συνάντησης αφορά στο χρόνιο & δίκαιο αίτημα ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, τα οποία, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες που έχουν γίνει, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες, κενά και να ταλανίζονται από θλιβερές χρόνιες παθογένειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επέδωσε στον υπουργό Υγείας υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για τα υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Στο υπόμνημα ο κ. Λιβανός τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι για την άμεση αντιμετώπιση, των ζωτικής σημασίας προβλημάτων, αλλά και των χρόνιων παθογενειών των δύο νοσοκομείων, προτείνει:

? Την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στελέχωση των δύο νοσοκομείων

? Την κάλυψη των απαιτούμενων κενών οργανικών θέσεων των δύο νοσοκομείων, για ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως σημειώνει, πιο συγκεκριμένα:

❇️ Το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα οι εξής οργανικές θέσεις ιατρών:
αναισθησιολόγος, βιοπαθολόγος, ακτινοδιαγνώστης-αξονικός, αιματολόγος, ορθοπαιδικός, παιδίατρος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος,
,γενικός χειρουργός, αλλά και δύο ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων, 
ένας ΠΕ Βιοχημείας, έξι ΤΕ νοσηλευτικής, έξι ΔΕ νοσηλευτικής, τρεις τραυματιοφορείς, τρεις βοηθοί θαλάμων, ένας ΠΕ διοικητικός, δύο ΤΕ διοικητικοί, τρεις ΔΕ διοικητικοί.

Για το βοηθητικό προσωπικό, έξι γενικών καθηκόντων. 
Για την τεχνική υπηρεσία, ένας ΠΕ μηχανολόγος ηλεκτρολόγο και ένας ΤΕ ηλεκτρολόγος.

❇️ Το Νοσοκομείο του Αγρινίου, χρειάζεται άμεσα η κάλυψη εικοσιπέντε οργανικών θέσεων με τις πιο άμεσες και επείγουσες, αυτές των: 
δύο ιατρών χειρουργών, δύο ιατρών παθολόγων, έναν ιατρό γαστρεντερολόγο και έναν ιατρό βιοπαθολόγο.

Για τη λειτουργική, όμως, επάρκεια του νοσοκομείου, βάσει του οργανογράμματός του, θα πρέπει να στελεχωθούν και οι υπόλοιπες δεκαεννιά κενές οργανικές θέσεις.

? Καταλήγοντας, ο κ. Λιβανός, τονίζει ότι «μέχρι να τελεσφορήσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, προτείνω την άμεση κάλυψη των νευραλγικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία των δύο νοσοκομείων, όπως η παθολογική κλινική, η χειρουργική, η καρδιολογική, η οφθαλμολογική, η παιδιατρική και η νευρολογική, με έκδοση πρόσκλησης προς ιδιώτες ιατρούς, με κρατική κάλυψη των αποζημιώσεων τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εκτάκτως, άμεσα και αποτελεσματικά - και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό - το επικίνδυνο πρόβλημα της χρόνιας υποστελέχωσης.»

Δείτε το βίντεο :

 

Διαβάστηκε 408 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/