Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:58

Αγρίνιο: Η προσκοπική οικογένεια έκοψε την πίτα της (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για άλλη μία φορά η προσκοπική οικογένεια συγκεντρώθηκε για την βασιλόπιτα! Πρόσκοποι, γονείς και φίλοι παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στη Παλιά Λαχαναγορά του Αγρινίου το απόγευμα της Κυριακής. 

Στην εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη προσέλευση, παρευρέθηκαν λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, μέλη Ε.Κ.Σ., παλιοί πρόσκοποι, γονείς, χορηγοί και φίλοι, όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) Γιάννης Καρβέλης, του οποίου το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπός του.

Ο κ. Φαρμάκης και ο κ. Καρβέλης τιμήθηκαν από το 1ο σύστημα προσκόπων Αγρινίου για την ιδιαίτερη συμβολή τους στην διοργάνωση που πραγματοποίησαν οι πρόσκοποι του Αγρινίου τον Απρίλιο του 2022, την Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) συγκεκριμένα, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 800 πρόσκοποι από 15 έως 18 ετών από περιοχές της Αττικής, Κρήτη, Χίο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Άργος, Κιλκίς, Χαλκίδα, Δράμα, Αργοστόλι, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίπολη, Αλόννησο, Καβάλα, Μύκονο, Καρδίτσα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Χαλάστρα, Βέροια, Κοζάνη, Κέρκυρα, Βόλο, Γιάννενα, Σαλαμίνα, Καλαμαριά, Κατερίνη, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε και ομάδα ανιχνευτών από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ως απόδημοι Έλληνες.

Στο πλαίσιο της ΠΑΠΕ διεξήχθη στο Αγρίνιο φεστιβάλ θεατρικών έργων, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, διαγωνισμός Spot κοινωνικού μηνύματος, συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμός χορευτικών ομάδων, διαγωνισμός φωτογραφίας, διαγωνισμός κόμικς-σκίτσου-γελοιογραφίας, διαγωνισμός λογοτεχνίας (πεζό- κείμενο, ποίηση),  υπήρξε θεατρική βραδιά, βραδιά χορευτικών ομάδων, βραδιά απονομών, πραγματοποιήθηκαν επίσης ξεναγήσεις, επισκέψεις και παιχνίδι στην πόλη, όπως επίσης και έρευνα, η οποία είναι το σημαντικότερο δρώμενο της ΠΑΠΕ.

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν και 3 βίντεο που έδειχναν το προσκοπικό έργο που πραγματοποιείται στα τμήματα, λυκόπουλων (παιδιά 7-11 ετών) προσκόπων (παιδιά 12-15 ετών), ανιχνευτών (παιδιά 15-18 ετών) και με άλλες δράσεις που πραγματοποιούνται σε εκπαιδευτικές εξορμήσεις τους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.