Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:56

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το 2ο διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας της ΓΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το 2ο διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας της ΓΕΑ όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου είναι οι δηλώσεις συμμετοχής

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάδειξης, αλλά και της στήριξης των μουσικών δημιουργών που ζουν ή κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία η ΓΕΑ (Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Ο διαγωνισµός απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς που ζουν ή κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ η πρώτη φάση του είναι ήδη σε εξέλιξη με πολύ θετικά μάλιστα δείγματα!

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής.

Η πρώτη διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα του 2021, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς εκτός από τους 40 περίπου δημιουργούς που συμμετείχαν κέρδισε τις εντυπώσεις και τον ενθουσιασμό όλων όσων ενημερώθηκαν για τον διαγωνισμό αυτό.

Μάλιστα, η απήχηση του διαγωνισμού στον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν τόσο μεγάλη που γεννά ιδιαίτερες προσδοκίες για το μέλλον της διοργάνωσης σε βάθος χρόνου!

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται σε δύο φάσεις. Μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί αποστέλλουν στην ΓΕΑ τις μουσικές τους δημιουργίες και στις 25 Μαρτίου θα είναι η τελική φάση. Στο πλαίσιο της τελικής φάσης από τα τραγούδια που θα αποσταλούν θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή τα 10, τα οποία θα διαγωνιστούν ζωντανά την ημερομηνία αυτή (25/03/23).

Στην πρώτη διοργάνωση, το 2021 οι συμμετοχές είχαν ευρύ φάσμα, καθώς συμμετείχαν από μαθητές του Γυμνασίου μέχρι και δημιουργούς 60 ετών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής Ανδρέα Σκαρτσάρη.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στη δημιουργία τραγουδιού με ελληνικό ή ξενόγλωσσο στίχο ή στη σύνθεση οργανικής μουσικής, όπως προαναφέραμε,  καθώς στόχος είναι οι συμμετέχοντες δημιουργοί, ανεξαρτήτου ηλικίας, να δείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα κερδίσει 2.000 ευρώ και 10 ώρες πρόβας σε στούντιο, ο δεύτερος θα κερδίσει 1.000 ευρώ και 10 ώρες πρόβας σε στούντιο και ο τρίτος 500 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και βραβείο κοινού, το οποίο θα προκύψει από ψηφοφορία των παραβρισκόμενων στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου την βραδιά της 25ης Μαρτίου.

Η καλλιτεχνική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης, που αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες, απαρτίζεται από το Χρήστο Φαρμάκη, τον Ηλία Κοτζιά, την Άννα Πανοπούλου, την Ευγενία Γρέτζελου, το Θέμη Γαμβρούλη και τον Τάκη Χατζηγεωργίου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ανδρέας Σκαρτσάρης μιλώντας για την διοργάνωση τόνισε πως: «με μεγάλο ενθουσιασμό ήδη «τρέχουμε» το διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας. Είμαστε χαρούμενοι ότι νέοι και παλιότεροι δημιουργοί του νομού έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Πιστεύουμε πολύ στο καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής μας και γι’ αυτό διοργανώνουμε αυτό το διαγωνισμό. Πέρυσι το κάλεσμά μας είχε ανταπόκριση, καθώς συμμετείχαν Αιτωλοακαρνάνες από όλο το νομό που ζουν εδώ ή σε διάφορα σημεία της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως την Πάτρα, την Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα και θέλουμε και φέτος να υπάρξει η αντίστοιχη ανταπόκριση».

Να υπενθυμίσουμε πως στο πλαίσιο του πρώτου διαγωνισμού μουσικής δημιουργίας η καλλιτεχνική επιτροπή είχε απονείμει τα βραβεία ως εξής: 1ο βραβείο στον Χριστόφορο Κωστίνη για τη σύνθεση «To be free», 2ο βραβείο στην  Κλεοπάτρα Στούμπου για την σύνθεση «Ξεθωριάζεις», το 3ο βραβείο είχε μοιραστεί στην Γλυκερία Καλογεροπούλου για την σύνθεση «Ταξίδι γνώριμο» και στον Νικόλαο – Χριστόφορο Γκουτσέλη για την σύνθεση «Δες με τα μάτια της καρδιάς», ενώ το βραβείο κοινού, που προέκυψε από ηλεκτρονική ψηφοφορία, δόθηκε στο μουσικό σχήμα «Συλφίδες» για τη σύνθεση «Ξαφνικά». Τέλος ειδικός έπαινος είχε δοθεί στον Εμμανουήλ Μπεκράκη για το έργο του «Ο μικρός πρίγκιπας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το 2ο διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας της ΓΕΑ

Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το 2ο διαγωνισμό μουσικής δημιουργίας της ΓΕΑ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.