Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:41

Χρέη σε εφορία, ταμεία και δήμους: Ερχεται προεκλογική ρύθμιση για 72 δόσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα «σκαριά» βρίσκεται συνολική ρύθμιση χρεών σε 36 άτοκες δόσεις ή 72 έντοκες, με στόχο να ξεκινήσει από το Μάρτιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής, η προεκλογική αυτή ρύθμιση αφορά οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δήμους την περίοδο 2020-2022, λόγω πανδημίας και ενεργειακής ακρίβειας. Μάλιστα, προβλέπεται και σε οφειλές από πρόστιμα ή τέλη (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, Εισφορά Αλληλεγγύης). Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο Φεβρουάριο.

Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που προέκυψαν από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, εξαιτίας της λήψης των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια από τα προβλήματα που δημιούργησε στην οικονομία ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η συνακόλουθη ακρίβεια. Οι πολίτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίσουν συνολικά αυτές τις οφειλές τους απέναντι στη φορολογική διοίκηση, απέναντι στον ασφαλιστικό φορέα τους, αλλά και στο δήμο τους, σε βάθος εξαετίας.

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μια νέα δέσμη μέτρων στήριξης των ευάλωτων, με βάση τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει από την υπεραπόδοση της οικονομίας το 2022. Σημειώνεται, ότι η νέα αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται στα στεγαστικά δάνεια προκαλεί αγωνία σε χιλιάδες δανειολήπτες, αφού οι δόσεις αναμένεται να αυξηθούν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να κληθούν να να πληρώσουν ακόμα και 3 δόσεις παραπάνω κατά έτος.

reader.gr 

Διαβάστηκε 335 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.