Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 23:36

ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας: Συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη στο Κεφαλόβρυσο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας μετά τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φλεβάρη, καλεί τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο απ’ όλο το νομό, την Τρίτη 7 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, στον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο.

Οι διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) Αιτωλοακαρνανίας:

–Αναπλήρωση του εισοδήματος στην ελιά, στο μανταρίνι, στα πορτοκάλια, στα ακτινίδια, σε όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους.

–Η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

–Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

–Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

–Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

–Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους, σε πανελλαδικό συντονισμό, με χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους απ’ όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Η αναμονή μας οδηγεί να χάνουμε κι άλλο εισόδημα, να κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός παραγωγής.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα. Μόνο με τα τρακτέρ στο δρόμο κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, πήραμε κάποιες ανάσες.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ, ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.