Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 15:34

Θέρμο: Σε κλίμα συγκίνησης η Επιμνημόσυνη Δέηση προς τιμήν των Αεροπόρων Τσιτλακίδη και Τουρούτσικα (video – εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στην Μνήμη των δύο Ηρωικών Πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τη ζωή τους την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ύστερα από την πτώση του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους  F-4, το οποίο κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέσθηκε από τον Πανοσιλογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Ράπτη, στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Μέγα Δένδρο Θέρμου, παρουσία του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, του υποψήφιου βουλευτή Αιτω/νίας κ. Γεωργίου Φίλιππα, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου και κατοίκων της περιοχής,.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους, ήταν ο πατέρας και ο αδερφός του Νικόλαου Σιαλμά, του Ήρωα Αεροπόρου, με καταγωγή από το Θέρμο, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας Πιλότος, που σκοτώθηκε σε αερομαχία με Τούρκους το 1992, στο Αιγαίο.

thermonews.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.