Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 17:44

Νοσοκομεία Αγρίνιου-Μεσολογγίου: Κάντε το όπως η Ιεράπετρα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιστορική χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του κόσμου της Ιεράπετρας στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε ενάντια στην υποστελέχωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας, αφού υπολογίζεται πως περίπου 10.000 άνθρωποι έδωσαν δυναμικό παρόν, σε έναν «αγώνα για ζωή».

Στην Ιεράπετρα των 16.000 κατοίκων, οι 10.000 υπολογίζεται πως κατέβηκαν στο δρόμο, δίνοντας την εικόνα ενός γενικού ξεσηκωμού που από κανέναν δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Στην πόλη της Κρήτης είχε συσταθεί επιτροπή φορέων, που πέρα κόμματα και εξαρτήσεις διοργάνωσε και πραγματοποίησε το πάνδημο συλλαλητήριο πριν λίγες μέρες, για να διαμαρτυρηθεί για την συνεχή υποβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου. Το μήνυμα ήταν ισχυρό και δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ένα πραγματικό μάθημα για τους Αιτωλοακαρνάνες και τους φορείς τους, τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα επιχειρήθηκε με καθυστέρηση κάτι αντίστοιχο για την ΜΕΘ στο Αγρίνιο με πενιχρά αποτελέσματα, για πολλούς και διάφορους λόγους, που στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται εκ νέου να αναλυθούν. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι η παλαιοκομματική αντίληψη και εξάρτηση που επικρατεί στην Αιτωλοακαρνανία σε υπερθετικό βαθμό και δεν επιτρέπει ακόμη αυτού του είδους τις διεκδικήσεις.

Μόλις η παθογένεια αυτή «σπάσει», τότε ίσως μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και με αξίωση όλα αυτά που η περιοχή δικαιούται και η πολιτεία υποχρεούται να δώσει. Και να τα αποκτήσουμε. Το παράδειγμα της Ιεράπετρας, είναι χαρακτηριστικό. Αυτό όμως προϋποθέτει μια κοινωνία ενεργών πολιτών που πάνω απ’όλα βάζουν τον τόπο τους και όχι το κόμμα, τον πολιτικό ή τον εαυτό τους…

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.