Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 19:10

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου : Μεταφορικό ισοδύναμο θα προτείνει η Περιφέρεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρόταση για επέκταση της λογικής του μεταφορικού ισοδύναμου επεξεργάζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μπορεί το Υπουργείο Υποδομών να ανάγκασε τη «Γέφυρα ΑΕ» να πάρει πίσω την αύξηση στο e-pass, που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον οι εργαζόμενοι της περιοχής που μετακινούνται καθημερινά μέσω της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για την εργασία τους, ωστόσο το υπέρογκο κόστος των διοδίων της γέφυρας έχει γίνει για τους φορείς της περιοχής θέμα και πεδίο διεκδικήσεων.

Ήδη οι δήμοι Πατρέων, Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, με σύσκεψη των δημάρχων την προηγούμενη εβδομάδα, συντονίζονται προκειμένου να πετύχουν γενικότερα περαιτέρω μειώσεις στο κόστος διέλευσης της γέφυρας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς επεξεργάζεται πρόταση που θα καταθέσει προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να εφαρμοστεί για τους κατοίκους της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας μια κρατική επιδότηση για τις μετακινήσεις μέσω της Γέφυρας στα πρότυπα του μεταφορικού ισοδύναμου, που ισχύει για τα νησιά. Αυτό αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαυρομμάτης απαντώντας σε σχετική επερώτηση, που κατέθεσαν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Δικαίωμα στην Πρόοδο», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Αντίσταση Πολιτών»).

Όπως ανέφερε ο Θ. Μαυρομμάτης οι αντιδράσεις των φορέων το προηγούμενο διάστημα έφεραν αποτέλεσμα, ωστόσο η Γέφυρα παραμένει ανασταλτικός παράγοντας στην οικονομική συνεργασία μεταξύ Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Υπογράμμισε ωστόσο ότι το θέμα είναι πολύπλοκο, καθώς έχει να κάνει με συμβάσεις που έρχονται από το παρελθόν, αλλά η Περιφέρεια, παρόλο που δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα, θα πιέσει με την πρότασή της να γίνει στην περίπτωση της Γέφυρας μια επέκταση της λογικής του μεταφορικού ισοδύναμου, προκειμένου η Γέφυρα να παίξει θετικό ρόλο και να συμβάλλει στην περιφερειακή συνείδηση.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.