Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:06 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 23:23

Γιατί δίνω τη ζωή μου στον Χριστό (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατί δίνω τη ζωή μου στον Χριστό. Ως Αρχηγός της Πίστης μας και Βασιλεύς των βασιλέων, ο Ιησούς Χριστός δεν εξαναγκάζει κανέναν να Τον ακολουθήσει, αλλά προσκαλεί όσους θέλουν να Τον ακολουθήσουν, «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του και ας με ακολουθεί».

Γιατί να δώσω τη ζωή μου στον Χριστό; Πώς είναι δυνατόν να είμαστε χριστιανοί και να μην ακολουθούμε τον Χριστό; Αυτός που πιστεύει στον Χριστό, τότε σίγουρα πιστεύει και στο λόγο Του και αυτός που πιστεύει στο λόγο Του, πράττει και ζει σύμφωνα με το λόγο Του. Αν δεν επιθυμείς να είσαι μαζί Του, τότε είσαι εχθρός Του και εδώ στη γη και στον ουρανό. Κι έτσι ένα από τα δύο θα γίνει ή θα πρέπει να ακολουθήσεις το Χριστό, να ακολουθήσεις τον λόγο και το παράδειγμά Του, ή μάταια αποκαλείς τον εαυτό σου χριστιανό.

Πολλοί πλησιάζουν τον Κύριο, λίγοι ωστόσο αποφασίζουν να Τον ακολουθήσουν. Πολλοί είναι εκείνοι που διαβάζουν το Ευαγγέλιο, λίγοι ωστόσο αποφασίζουν να ζήσουν σύμφωνα με τον ευαγγελικό νόμο.



--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 290 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.