Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:43 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 21:05

Να μην μετατραπεί σε μονή ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τον ναό της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου.

Ο Εξωραϊστικός-Λαογραφικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μανδριωτών «Η Αγία Παρασκευή» αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε το σώμα,  σύμφωνα με την οποία εκφράζεται η  βούληση διατήρησης του ναού, ανοικτού στο κοινό, στο πλαίσιο και της προσπάθειας προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Αθανάσιος Σπ. Λιανός:

Την 30 η Ιανουαρίου 2023, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου με θέμα «τον χαρακτήρα της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Μάνδρας».

Η πλειοψηφία του Δ.Σ., διερμηνεύοντας και τη μεγάλη πλειοψηφία  της τοπικής κοινωνίας, έλαβε στην παρακάτω απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2023 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην ενορία της Αγίας Παρασκευής του συνοικισμού Μάνδρας, της Κοινότητας Θέρμου, του Δήμου Θέρμου και κατέληξε στα παρακάτω:

1. Η εκκλησία αυτή ταυτίζεται νομικά με την ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και θεωρείται ιδρυθείσα προ του έτους 1974 σύμφωνα και με το υπ’αριθμ. 2025/29-7-1974 έγγραφο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

4. Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, στη γεωγραφική περιοχή της οποίας βρίσκεται ο ιστορικός ναός της Αγίας Παρασκευής στην οποία περιοχή, εκ του θεσμικού μας ρόλου, ασκούμε διοίκηση και εποπτεία, εκφράζουμε τη βούλησή μας ο ναός της Αγίας Παρασκευής να παραμείνει ως έχει και να είναι ανοικτός, με ελεύθερη πρόσβαση όλων των πιστών που τον επισκέπτονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και έχει σημαντική συμβολή στην προσέλκυση επισκεπτών και εν γένει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που αποτελεί βασική επιδίωξη και στρατηγική του Δήμου, με στόχο την ανάπτυξη της
περιοχής και την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Ως Σύλλογος των απανταχού Μανδριωτών, ευχαριστούμε όλους, όσους στάθηκαν και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα που κάνουμε για να παραμείνει ο ναός της Αγίας Παρασκευής ,της θαυματουργού και προστάτου μας, ναός της ενορίας μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.