Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 19:01

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προς άγραν γυναικείων υποψηφιοτήτων στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ήδη το ψηφοδέλτιο με το οποίο θα ριχτεί στην εκλογική μάχη της Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει ιδιαίτερο αέρα ανανέωσης καθώς επιστρατευθήκαν υποψηφιότητες από το παρελθόν ελλείψει άλλων. Συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες…

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια τους. Έχουν όμως κοινά σημεία: οι πέντε άνδρες στις λίστες των δύο κομμάτων είναι γνωστοί αλλά είναι ακόμη…άγνωστες οι γυναικείες υποψηφιότητες.

Είναι λοιπόν δυσεύρετο το «άρωμα γυναίκας» και αναζητούνται πρόθυμες. Ίσως μάλιστα και στα δυο ψηφοδέλτια ενταχθούν τέσσερις γυναίκες που δεν ήταν υποψήφιες το 2019.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν πως αναζητούν άφθαρτες υποψήφιες, κατά προτίμηση από τη νέα γενιά και πρωτίστως από την κοινωνία και όχι από…τον κομματικό σωλήνα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σοβαρές πιθανότητες συμμετοχής ωστόσο έχει το μέλος της ΚΕ Βασιλική Δεσποτοπούλου ενώ με ερωτηματικό (από την ίδια) παραμένει η υποψηφιότητα της πρώην βουλεύτριας Μαρίας Τριανταφύλλου. Από εκεί και πέρα όλα ρευστά (ακούγονται πάντως δυο-τρια ονόματα)  για τις γυναίκειες υποψηφιότητες που θα συμπληρώσουν την πεντάδα των Γιώργου Βαρεμένου, Θάνου Μωραΐτη, Σταύρου Καραγκούνη, Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη.

Στη Νέα Δημοκρατία ακόμη πιο θολά είναι τα πράγματα. Οι πέντε άνδρες είναι γνωστοί από καιρό. Τρεις άλλωστε είναι οι βουλευτές ( Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός), ο πρώτος επιλαχών του 2019 Θανάσης Παπαθανάσης και νέα συμμετοχή ο Γιώργος Σταμάτης.

Το πάζλ των γυναικών δεν έχει συμπληρωθεί. Η Γεωργία Μπόκα συμμετείχε ανεπιτυχώς για μια δεκαετία στα ψηφοδέλτια και το πήρε απόφαση, δεν θα είναι υποψήφια. Η μοναδική που δραστηριοποιείται ως εν δυνάμει υποψήφια είναι η Χριστίνα Φούντζουλα από τη Ναύπακτο που ήταν υποψήφια στο παρελθόν με το «Ποτάμι». Τρεις κυρίες που ήταν υποψήφιες το 2019 δεν καταγράφουν κινητικότητα, ίσως η μία μόνο να ενδιαφέρεται. Ενδιαφερόμενη φέρεται επίσης γυναίκα από την αυτοδιοίκηση που συμμετείχε και στο παρελθόν.

Προφανώς και τις επόμενες ημέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αναγκαστικά γιατί ο χρόνος πιέζει…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 356 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/