Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:49 μμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 14:08

Φορολογία Εισοδήματος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, μπορούν να καταθέσουν αίτηση στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα ζευγάρια που επιθυμούν χωριστές φορολογικές δηλώσεις για το έτος χρήσης 2022.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις της εφορίας, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

Πιο αναλυτικά, τα «ζευγάρια» μπορούν να καταθέσουν:

κοινή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με τον/τη σύζυγό τους. Σε αυτή την περίπτωση υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύζυγος.

χωριστή Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον έχει δηλωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020 μέσω της ειδικής εφαρμογής: Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.