Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 20:16

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 108η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Τον Νοέμβριο του 1953 ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, ο οποίος διατηρώντας την ορθόδοξη παράδοση συνδύασε την πολιτική με την θρησκευτική ηγεσία του ποιμνίου του, ζήτησε μείωση των εξουσιών που είχαν παραχωρηθεί στην Τουρκική μειονοτητα.

- Γ... το κοινοβουλιό σας και το συνταγμά σας. Η Αμερική είναι ένας ελέφαντας. Η Κύπρος και η Ελλάδα ειναι ψύλλοι. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθήσουν να τσιμπούν τον ελέφαντα, μπορεί να τους συντρίψει με την προβοσκίδα του, να τους συντρίψει για τα καλά. [Πρόεδρος Λίντον Τσόνσον προς Έλληνα πρέσβη - Ουάσιγκτον 1964]

- Ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφυλακίστηκε απο την Χούντα των συνταγματαρχών και αφέθηκε ελέυθερος να φύγει απο την χώρα μετά απο έντονη Αμερικανική πίεση. Ήταν βέπετε Αμερικανός Υπήκοος.

- Ο πατέρας του Γεώργιος Παπανδρέου πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα μέχρι τον θανατό του, τον Νοέμβριο του 1968, σε κατ' οίκον περιορισμό.

- Ο Ιωαννίδης ήθελε απεγνωσμένα να αυξήσει τη δημοτικότητα του στρατιωτικού καθεστώτος του επιφέροντας έναν θεαματικό Εθνικό θρίαμβο, δηλαδή την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

- Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ανέλαβε πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά την πτώση (παράδοση) της Χούντας, για αρκετές εβδομάδες κοιμόταν σε μια θαλαμηγό υπο την επίβλεψη ενός αντιτορπιλικού.

- Η είσοδος του Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάτρα προεκλογικά του 1981, παρομιάστηκε απο κάποια εφημερίδα φίλα προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ με την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή των Βαϊων.

- Η παραχώρηση απο μέρους της Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου άδειας επιστροφής στους κομμουνιστές που είχαν διαφύγει στις χώρες του ανατολικού μπλόκ περιορίστηκε μόνο σ' αυτούς που είχαν ελληνική καταγωγή. Κατα συνέπεια απέκλεισε πολλούς σλαβομακεδόνες, οι οποίοι είχαν αποτελέσει το μεγαλύτερο τμήμα του κομμουνιστικού στρατού στις τελευταίες φάσεις του εμφυλίου.

- Ξένος ιστορικός χαρακτηρίζει "μυστήριώδη πράσινο ήλιο" το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ.

- Στην διάρκεια των τριών εκλογικών αναμετρήσεων 1989-1990 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν απέκρυψε την απελπιστική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι δεν υπήρχε περιθώριο για εύκολες επιλογές στον έλεγχο των τεράστιων ελλειμάτων και την αντιμετώπιση των επαχθών εξωτερικών δαείων. Έχοντας όμως οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο ήταν φανερό ότι δεν θα μπορούσε να επιβάλλιε τα αυστηρά μέτρα που ήταν αναγκαία.

- Ο δήμαρχος της Μόσχας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 Γαβριήλ Ποπόφ ήταν ένας απο τους πρώην Σοβιτικούς Ελληνικής καταγωγής.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 762 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 22:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!