Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 19:17

Όλγας Δασκαλή : Άμεσες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέμβαση της Όλγας Δασκαλή προς Υπουργείο Υγείας με κοινοποίηση στις Εισαγγελίες Μεσολογγίου και Αγρινίου

ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Υγείας
2. Υφυπουργό Υγείας
3. Διοικητή 6ης ΥΠΕ
4. Διοικητή ΓΝ Αιτ/νίας
5. Αναπλ. Διοικήτρια ΓΝ Αιτ/νίας

Κοινοποίηση:
1.Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου
2.Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου

ΘΕΜΑ: “Επείγουσες ενέργειες για την λειτουργία του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι”

Κύριοι,
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του άρθρου 84 του Ν.4555/2018 για “μέριμνα για την υγεία” και “προστασία της δημόσιας υγείας” σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή η οποία αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι και η οποία συνοδεύεται από ψήφισμα που είχε εκδώσει το συμβούλιο μας την 22-01-2021 καθώς και συνημμένες πρόσφατες καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, την Τριμελή Επιτροπή Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την Παθολόγο-Διαβητολόγο κα. Βογιατζή. Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να δράσετε άμεσα για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι αποτελεί ένα από τα 125 (ΝΠΔΔ) που υπάρχουν στη χώρα, και του γεγονότος ότι καλύπτει ανάγκες για μεγάλο εύρος πληθυσμού που κατοικεί σε δυσπρόσιτες περιοχές (Ξηρόμερο, Ορεινή Ναυπακτία, Ορεινές Κοινότητες του Αρακύνθου, ημιορεινές Κοινότητες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, νομού Φωκίδας, Ιόνια νησιά),

Λαμβάνοντας υπόψη τις βασικές οργανωτικές αρχές του ΕΣΥ που είναι η αποκέντρωση, η δημοκρατία, η αυτοδιοίκηση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες καταγγελίες του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι, τις παραιτήσεις γιατρών καθώς και την πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία τέθηκε υπόψη μας δια του τοπικού τύπου για “επισφαλείς εφημερίες κατ’ εξακολούθηση”.

Λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατο περιστατικό, το οποίο αναφέρεται στην παρούσα ενδεικτικά και έχει να κάνει με ασθενή που χρειάστηκε απλή χειρουργική παρέμβαση (αφαίρεση βάμβακα από την ρινική κοιλότητα) ημέρα Κυριακή, και χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξυπηρετηθεί, αφού δεν υπήρχε χειρουργός ούτε στο Μεσολόγγι, ούτε στο Αγρίνιο.

Σας καλούμε όπως άμεσα μας ενημερώσετε γραπτώς για τις ενέργειες που έχετε κάνει για την επάνδρωση του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι.

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες εκείνες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη, νόμιμη και χωρίς κινδύνους για την υγεία μας, λειτουργία του Νοσοκομείου στο Μεσολόγγι, διασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη των εργαζομένων, κάτι που έχει αντίκτυπο στην περίθαλψή μας καθώς και την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας την καταγγελία περί “επισφαλών εφημεριών κατ’ εξακολούθηση” κάτι που μας έχει προκαλέσει ανασφάλεια για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών μας και αποτελεί ένδειξη του ενδεχόμενου κινδύνου που διατρέχουμε από τυχόν παραλείψεις σας. Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τις συγκεκριμένες προτάσεις που αναφέρονται στην από 05-01-2023 ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Σας καλούμε όπως λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι το Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι καλύπτει υγειονομικά την Δυτική Στερεά Ελλάδα καθώς και μερικά από τα νησιά του Ιονίου, πληθυσμός που διπλασιάζεται εποχικά (καλοκαίρι, εορτές).

Σας καλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποσύνδεση των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου κάτι που θα δώσει την δυνατότητα διοικητικής αυτοτέλειας και αμεσότερων διοικητικών ενεργειών.
Σας καλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε στις απαραίτητες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών στο Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι.
Επειδή η κατάσταση κρίνεται απόλυτα επείγουσα και σοβαρή, ζητάμε τις άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωση μας για τις ενέργειες αυτές.

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 27-01-2023
Όλγα Δασκαλή
Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.