Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:06 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 14:03

Επερώτηση για τον οδικό άξονα Πογωνιά-Πλαγιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επερώτηση με θέμα την «Ολοκλήρωση έργου ”Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς”» προς την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μπίλια, κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύβμουλοι Ιωάννης Λύτρα, Βασίλης Σώζος και Ντίνα Κατσαρή, ζητώντας απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για τις καθυστερήσεις και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί.

«Σήμερα τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του, το έργο εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και ανεκπλήρωτο, με αποτέλεσμα να χρονίζουν  τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά: 

κ. Περιφερειάρχα

Η Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα το 2017 αιτήθηκε  στην τότε Κυβέρνηση  τη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Πογωνιά -Πλαγιά, έργου ιδιαίτερης Αναπτυξιακής σημασίας για τον Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας και την ευρύτερη περιοχή, ύψους 6.320.000  και την ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ με την από  2/12/2017  απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ( με υπογραφή του κ. Χαρίτση), με   την ένταξη   στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του έργου με τίτλο ”Συντήρηση και Βελτίωση οδικού άξονα Πογωνιάς-Πλαγιάς”, ΣΑΕΟ71 και ενάριθμο  2017ΣΕ07100010.

Στη συνέχεια  το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή Κατσιφάρα στις 31/7/2018  , ανάδοχος  ανεδείχθη η ΑΡΧΙΤΕΧ Α.Τ.Ε και συμβασιοποιήθηκε στις 6/3/2020.

Την Άνοιξη του 2020 σύσσωμη η νέα Περιφερειακή Αρχή, παρευρέθη στην έναρξη των εργασιών του έργου και χαιρέτησε την σπουδαιότητα του.

Σήμερα  όμως τρία χρόνια περίπου μετά την έναρξη του, το έργο εξακολουθεί να παραμένει σε αρχικό στάδιο και ανεκπλήρωτο, με αποτέλεσμα να χρονίζουν  τα σοβαρά θέματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητα τους και οι επισκέπτες την τουριστική περίοδο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης:

-πού οφείλεται η μεγάλη χρονική καθυστέρηση του έργου;

-έχει γίνει διακοπή εργασιών και αν ναι για ποιούς λόγους;

-σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί η Περιφερειακή Αρχή ,ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και κυρίως ακόμη μια τουριστική- καλοκαιρινή περίοδος;

Οι επερωτώντες  Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Λύτρας Ιωάννης

Σώζος Βασίλης

Κατσαρή Κων/λα

Διαβάστηκε 243 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.