Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:00 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 11:22

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Δευτέρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την λειτουργία των σχολείων ανήμερα των Τριών Ιεραρχών.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οδηγίες για την λειτουργία των σχολείων κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η εγκύκλιος που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προβλέπει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, ωστόσο δεν θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Πιο αναλυτικά, την εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισημαίνεται ότι «την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας»

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695). Τονίζεται ότι η εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία.

Η εγκύκλιος

Εορτή_των_Τριών_Ιεραρχών_σχολικού_έτους_2022-2023

in.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.