Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 20:11

Υπομονή ένα μήνα για το δρόμο Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα και την παράδοση του Άγιος Νικόλαος – Άκτιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καραγιάννης : Προβλέπεται στα συμβατικά τεύχη η διακοπή κυκλοφορίας

Υπομονή για ένα μήνα συνέστησε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Καραγιάννης αναφορικά τον καθημερινό αποκλεισμό του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα λόγω των εργασιών διαπλάτυνσης του δρόμου στο πλαίσιο της νέας διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.

Ο αποκλεισμός του δρόμου επί έξι ώρες καθημερινά έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στην περιοχή της Λευκάδας και της Βόνιτσας καθώς ουσιαστικά εναλλακτική διαδρομή δεν υπάρχει. Ο Γ. Καραγιάννης απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για τον αποκλεισμό του δρόμου, καθώς οι εργασίες που γίνονται περιλαμβάνουν και ανατινάξεις.

«Μας ζητάτε να μην κλείσουμε το δρόμο, μα, γίνονται εργασίες με ανατινάξεις. Είναι δυνατόν να επιτρέψει το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να περνούν οχήματα πέντε μέτρα μακριά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραγιάννης εξηγώντας ότι αποκλεισμός του δρόμου για τρεις ώρες (μια φορά το πρωί και μια το απόγευμα) «είναι το ελάχιστο δυνατό διάστημα προκειμένου να υπάρξει μια αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την εκτέλεση των εργασιών, με τη χρήση εκρηκτικών».

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ταλαιπωρήσουμε κανέναν πολίτη, ανέφερε ακόμη ο Γ. Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, ένα ακόμη κομμάτι αφορά και τη συλλογή των υλικών που διασκορπίζονται στην οδό, ώστε μόλις δώσουμε τον δρόμο στην κυκλοφορία μετά την έλευση των τριών ωρών να είναι ασφαλής και ο δρόμος. Αν μας διαβεβαίωναν και οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας, αλλά και ο ανάδοχος ότι αυτό θα γινόταν σε ένα δίωρο, θα το κάναμε σε ένα δίωρο.

Η ταλαιπωρία σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου καθώς έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο να δουλεύει και Σάββατο και Κυριακή ώστε να μην καθυστερήσουν οι εργασίες.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης ζήτησε να μη συνεχιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Αγ. Νικόλαος – Λευκάδα που σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται ούτε από τη Σύμβαση ούτε από την Τεχνική Περιγραφή του έργου. Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση, ή σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις να υπάρχει ένα ρεύμα κυκλοφορίας και να γίνεται εναλλάξ το πέρασμα των αυτοκινήτων, με φωτεινούς σηματοδότες. Όμως σύμφωνα με το Γ. Καραγιάννη τα συμβατικά τεύχη του έργου προβλέπουν, τόσο στην ειδική συγγραφή υποχρεώσεων όσο και στην τεχνική περιγραφή, τη δυνατότητα διακοπής της κυκλοφορίας στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται.

Τέλος αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου ο Γ. Καραγιάννης ανέφερε ότι το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο ως το Άκτιο, μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων, θα παραδοθεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο του έργου θα παραδοθεί έως τα τέλη του 2023.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 295 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.