Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 23:02

Εντός του 2023 η κατασκευή καταφυγίου ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ΦΕΚ οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς. Εντός του 2023 η κατασκευή καταφυγίου στο Δήμο Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία στο στάδιο προέγκρισης της αδείας βρίσκεται ο Δήμος Αγρινίου για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε ΦΕΚ ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς, γεγονός που ενδιαφέρει πολύ αρκετούς Δήμους ανά την Ελλάδα, δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει για την στέγαση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Αγρινίου διαθέτει ήδη προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την κατασκευή καταφυγίου που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος, όπως επίσης έχει εξασφαλισμένη και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του καταφυγίου. Στην παρούσα φάση είναι στο στάδιο της προέγκρισης της άδειας, ενώ ήδη έχει προκηρύξει και θέση κτηνιάτρου και εκκρεμεί η ορκωμοσία του.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρνέζος αναφερόμενος στο καταφύγιο του Δήμου Αγρινίου που πρόκειται να κατασκευαστεί και με αφορμή ότι ορίστηκαν πρόσφατα σε ΦΕΚ οι προϋποθέσεις για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς επισημαίνει:

Εντός του 2023 η κατασκευή καταφυγίου στο Δήμο Αγρινίου 
Ο Πάνος Μαρνέζος

«ο Δήμος Αγρινίου έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για το καταφύγιο εδώ και πάρα πολύ καιρό, τα οποία είναι περίπου 700.000 ευρώ από το «Φιλόδημος Ι». Έχει γίνει ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου που θα κατασκευαστεί το καταφύγιο, όπου βρίσκεται στην περιοχή του Καστρακίου και στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στο στάδιο της προέγκρισης της αδείας.

Θα μπορούσε ήδη να έχει ξεκινήσει, καθώς δεν βρισκόμαστε στη φάση που είναι πάρα πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα, όπου τώρα πήραν την έγκριση για να κατασκευάσουν καταφύγιο για τα ζώα, αλλά είμαστε σε ακόμη πιο προχωρημένο στάδιο. Βρισκόμαστε ένα βήμα πραγματικά πριν τη δημοπράτηση του έργου, αλλά ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει ακόμη το έργο είναι ο φόρτος εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου που «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο, όπως και τόσα άλλα λ.χ Τεχνικό Πρόγραμμα, ΒΑΑ κλπ.

Δεν πιεζόμαστε από καμία ημερομηνία ή κάποια άλλη δέσμευση. Βάσει νόμου το καταφύγιο πρέπει να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, κάτι που το καταφύγιο του Δήμου Αγρινίου θα πληροί, καθώς θα είναι ένα καταφύγιο βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και όχι με το σκεπτικό εφόσον διαθέτουμε ιδιόκτητο χώρο, να τον σκεπάσουμε και να βάλουμε τα ζώα μέσα.

Θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται ακόμη και διατάξεις που υπάρχουν για το εξωτερικό περιβάλλον όπως λ.χ. θα πρέπει να είναι 1.000 μέτρα από το τελευταίο σπίτι της περιοχής όπου κατασκευάζεται, ενώ θα απαγορεύεται να χτιστεί οικεία στην περιοχή του καταφυγίου.

Αυτόματα προκηρύχτηκε και θέση κτηνιάτρου για το καταφύγιο και εκκρεμεί μόνο η ορκωμοσία του για την τοποθέτησή του. Αυτό θα συνδυάσει και το δημοτικό κτηνιατρείο που θέλαμε να φτιάξουμε στην πορεία, πέρα από τη μονάδα του καταφυγίου.

Εκτός δηλαδή από τον κτηνίατρο που διαθέτει ο Δήμος με σύμβαση θα έχουμε και αυτόν, συνεπώς θα αλλάξει η καθημερινότητα σχετικά με τα ζώα και θα έχουμε και όλες τις βασικότερες προϋποθέσεις για δημοτικό κτηνιατρείο, καθώς οι υπηρεσίες ενός κτηνιάτρου και ενός δημοτικού κτηνιατρείου είναι ακριβώς οι ίδιες.

Ο κτηνίατρος για το καταφύγιο αναμένεται να αποδεχθεί την θέση και γι’ αυτό λέω πως εκκρεμεί μόνο η ορκωμοσία του. Σκοπός είναι οι εργασίες κατασκευής του καταφυγίου είναι να ξεκινήσουν εντός του 2023. Ωστόσο να πούμε πως ο Δήμος Αγρινίου είναι από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που έχουμε εξασφαλίζει τα χρήματα και διαθέτει τις συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής καταφυγίου για ζώα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 229 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.