Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 16:24

Σύσκεψη Θ. Βασιλόπουλου με εκπροσώπους Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για την βιωσιμότητα των αλιέων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με εκπροσώπους  του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών  (ΕΛΚΕΘΕ) συναντήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023,  στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν  κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς  στην παράκτια ζώνη  και   αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους για την  διασφάλιση της επαγγελματικής και οικονομικής τους  βιωσιμότητας. Επίσης  τέθηκαν  οι βάσεις για την υπογραφή μιας  μελλοντικής συνεργασίας  μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΚΕΘΕ με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών καθώς και την αναζήτηση δράσεων σχετικών με τις τεχνολογικές καινοτομίες του κλάδου οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν θετικά στην βιωσιμότητα των αλιέων που ασχολούνται με τη μικρή παράκτια αλιεία. 

Σε δήλωσή του ο Βασιλόπουλος εξήρε το επιστημονικό  έργο που επιτελεί  το Ελληνικό  Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών  και πρόσθεσε: «Η αλιεία αποτελεί φυσικό, ανανεώσιμο, κινητό και κοινό αγαθό που οφείλουμε να προστατεύσουμε  με την διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων την  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος την διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας των αλιέων  και την παροχή ποιοτικών τροφίμων στους καταναλωτές».

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια Ερευνών  Δρ Βασιλική Βασιλοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Δρ Άγγελος Λιοντάκης,  η Προϊσταμένη τμήματος Αλιείας Π.Ε Ηλείας Αθανασία Μιχαλοπούλου και η Ιχθυολόγος του  ΕΛΚΕΘΕ  Αικατερίνη Ντογραμματζή.

 

Διαβάστηκε 192 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.