Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:43 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 15:21

Ο δρόμος του Κάστρου της Ναυπάκτου φωτίζεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Ναυπακτίας συνεχίζει τις ενέργειες αναβάθμισης του ιστορικού μνημείου

Ο δρόμος του Κάστρου της Ναυπάκτου φωτίζεται

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου  Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα σύγχρονης τεχνολογίας LED, μικρής κατανάλωσης και καλής ποιότητας φωτισμού, που τοποθετούνται κατά μήκος της διαδρομής ώστε να αναδειχθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του τοπίου λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για ελαχιστοποίηση της φωτορύπανσης.

Υπενθυμίζεται ότι, το έργο που μελετήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 574.500 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στόχο έχει την αναβάθμιση της συγκεκριμένης διαδρομής, την οποία καθημερινά ακολουθούν δεκάδες επισκέπτες και δημότες. 

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ναυπακτίας έχει προβεί και συνεχίζει να προβαίνει σε σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου και τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε αυτό, πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.  Μεταξύ αυτών, ο καθαρισμός και η κοπή των δέντρων πέριξ του Κάστρου, η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η χρονική επέκταση της φωταγώγησής του, καθώς και η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας.

Διαβάστηκε 156 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.