Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:28 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 00:02

Ιώσεις: Πώς θα λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας για παιδιά με ήπια συμπτώματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ανακοίνωσή του, λόγω της έξαρσης των ιώσεων, το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό ότι προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία από επισκέψεις κι αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Αναλυτικά:

«Σε όλη την Ευρώπη παρουσιάζεται έξαρση των ιώσεων που προσβάλλουν μεγαλύτερους αλλά κυρίως μικρά παιδιά, επηρεάζοντας την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι πάντοτε δίπλα στους ασθενείς.

Επικουρικά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δεδομένη κατάσταση, μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία από επισκέψεις, οι οποίες δε χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης.

Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των ασθενών και των παιδιών, αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους, μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Στα κέντρα υγείας μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ αυτά έχουν και έμπειρους παιδιάτρους που θα εξετάσουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας του παιδιού, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο.

Με την επίσκεψη στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας, οι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν άμεσα ενώ θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την ενδεχόμενη μετάδοση των ιώσεων.

Προς διευκόλυνση των γονέων παρατίθεται πίνακας με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική, για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Δείτε εδώ τα παιδιατρικά ιατρεία.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.