Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 21:16

Αρδευτικό Αμβρακίας – Αμφιλοχίας: Δεύτερη παράταση στο διαγωνισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρδευτικό Αμβρακίας – Αμφιλοχίας: Δεύτερη παράταση στο  διαγωνισμό όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 27η Ιανουαρίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σε μετάθεση για δεύτερη φορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα εγγειοβελτιωτικά έργα σε Αμβρακία-Αμφιλοχία-Βάλτο προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός, που είχε αρχικά οριστεί για τις 29 Δεκεμβρίου. Ωστόσο παραμονές των Χριστουγέννων μετατέθηκε για σήμερα 17 Ιανουαρίου. Η μετάθεση του διαγωνισμού κατά περίπου τρεις εβδομάδες έγινε, καθώς υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους αιτήματα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών, κυρίως για λόγους καλύτερης προετοιμασίας των προσφορών. Το Υπουργείο Υποδομών με τη σειρά έκρινε εύλογα τα αυτά, λόγω της πολυπλοκότητας του έργου και επειδή η σύνταξη της προσφοράς θα πραγματοποιείτο εντός της εορταστικής περιόδου.

Όμως το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε για δεύτερη φορά σε μετάθεση του διαγωνισμού, με νέα ημερομηνία υποβολής των προσφορών την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου για την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Αυτή τη φορά ο λόγος της ολιγοήμερης παράτασης ήταν κατά βάση υπηρεσιακός, προκειμένου η υπηρεσία να παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 64,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει:

Α) Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας: Σωληνωτά αρδευτικά δίκτυα νερού, Τέσσερις δεξαμενές Αναρρόφησης/Αναρρύθμισης, Δύο αντλιοστάσια άρδευσης, Α1m και A2m, -Αποχετευτικό δίκτυο στις κατάντη περιοχές, Οχετούς για την κυκλοφορία στους αγροτικούς δρόμους που θα δημιουργηθούν, Διευθετήσεις ρεμάτων και τάφρων, Αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων αγροτικών οδών που θα εγκατασταθεί αγωγός άρδευσης, λοιπά συνοδά έργα (συσκευές, φρεάτια κ.λπ.).

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, από τη συνολική ακαθάριστη έκταση των 12.760 στρ. στην περιοχή κατασκευής τους θα αρδεύονται 11.500 στρ. καθαρής έκτασης.

Β) Εγγειοβελτιωτικά έργα Α’ φάσης περιοχών Βάλτου: Κεντρική Λιμνοδεξαμενή αναρρύθμισης ωφέλιμου όγκου 17 χιλ. m3, Δεξαμενές 200 m3 , (Δ2, Δ3, Δ4, Δ5), οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάντη περιοχές στις ώρες αιχμής της ζήτησης, Δεξαμενή αναρρόφησης (Δ1) και το αντλιοστάσιο ΑΒ1, Δίκτυο σωληνώσεων για την μεταφορά και την διανομή του νερού στις ζώνες άρδευσης Α΄ φάσης, Τεχνικά έργα διέλευσης των αγωγών σε ρέματα και τάφρους αποχέτευσης και από οδικούς άξονες, Αντιπλημμυρικά-αποχετευτικά δίκτυα, Έργα αγροτικής οδοποιίας, Λοιπά συνοδά έργα (συσκευές, φρεάτια κ.λπ.).

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, από τη συνολική ακαθάριστη έκταση των 25.186 στρεμμάτων στην περιοχή κατασκευής τους θα αρδεύονται 21.985 στρέμματα καθαρής έκτασης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 323 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.