Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:04 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 13:40

Ο Nαυπάκτιος Κ. Μαλιάρης που έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ ένα από τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” – Συνάντησε τον περιφερειάρχη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήρη υποτροφία στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει κερδίσει ο Ναυπάκτιος Κωνσταντίνος Μαλιάρης που βραβεύθηκε στη διοργάνωση “Πρόσωπα της Χρονιάς” (κατηγορία Εκπαίδευση- Έρευνα) στην πρόσφατη, επιτυχημένη εκδήλωση της εφημερίδας “Πελοπόννησος” στην Πάτρα.

Η Δυτική Ελλάδα εξακολουθεί να βγάζει νέους ανθρώπους με λαμπρό μέλλον στον τομέα της επιστήμης και ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης είναι η τελευταία απόδειξη γι’ αυτό.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός μαθητής της Γ΄ Λυκείου έγινε δεκτός στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μετά τη διάκρισή του με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FGC Team Greece, της οποίας είναι βασικό μέλος.

Η ομάδα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021, κατακτώντας τρία μετάλλια –ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο– και ο 17χρονος Κωνσταντίνος Μαλιάρης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάκριση, φέρνοντας παράλληλα γούρι στα ελληνικά χρώματα, καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα ρομποτικής καταφέρνει να κατακτήσει σε μια παγκόσμια διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα.

Το βραβείο απένειμε, ο Κώστας Μπακαλάρος, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της BAKALAROS GROUP.

Ν. Φαρμάκης: “Είμαστε μαζί του και στηρίζουμε το όνειρό του”

Σε ανάρτησή του μετά από συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Μαλιάρη ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζει ότι «διαφημίζει» ήδη την χώρα και τον τόπο μας, τη Δυτική Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Harvard για το οποίο κέρδισε πλήρη υποτροφία.

“Με μεγάλη χαρά τον δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου, μαζί με τον πατέρα του και συζητήσαμε για τα όνειρά του και κυρίως, τη διάθεσή του να συμβάλλει ώστε και πολλά άλλα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους μέσω του κόσμου της έρευνας και της τεχνολογίας. Είμαστε μαζί του και στηρίζουμε το όνειρό του. Γι άλλη μία φορά, αποδεικνύεται πως αυτός ο τόπος είναι πολύ πλούσιος γιατί έχει «πλούσια» μυαλά και «πλούσιες» καρδιές!”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

nektarios farmakis 17 1 2023

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Δείτε video από την απονομή:

Διαβάστηκε 247 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.