Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:10 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 22:21

Εγκρίθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου η πρόταση υποβολής στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην έγκριση υποβολής πρότασης στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προϋπολογισμού 2.576.000,00€ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου. 

Οι δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος  Αγρινίου, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος,  περιλαμβάνουν  μεταξύ άλλων  την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων, έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.) εντός των ορίων του δήμου και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η πρόταση προβλέπει ακόμη την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑ για την υποβολή πρότασης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή με  πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των Αγρινιωτών. Είναι ξεκάθαρη η στόχευσή μας για αξιοποίηση πόρων που  υλοποιούν  καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Διαβάστηκε 251 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.