Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:27 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 14:15

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την έδρα της Διευθύνσεως Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας και της Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 16ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνος για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα, παρουσία των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των εργαζομένων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας ότι είναι η πρώτη του επίσκεψη σε αυτό το χώρο και ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, δύναμη και πλούσια τη Χάρη του Θεού στη ζωή και το έργο των Πυροσβεστών.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω πλήρη επίγνωση, ότι με τη χάρη του Θεού, επιτελείτε καθημερινά ένα σπουδαίο λειτούργημα, μία πολύ μεγάλη προσφορά και διακονία, με σκοπό να αντιμετωπίζετε έκτακτες περιστάσεις που απειλούν ανθρώπινες ζωές, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες. Έρχεστε αντιμέτωποι με την πυρκαγιά, αλλά και με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και εντονότερα, με πρωτόγνωρες εκφράσεις και επιδράσεις μέσα στην καθημερινότητά μας.

Γνωρίζω πολύ καλά την επικινδυνότητα που έχει το επάγγελμά σας. Πολλές φορές θέτετε σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή σας για να προασπίζετε το  αγαθό της ζωής των συνανθρώπων μας. Γνωρίζω, επίσης, ότι διακατέχεστε από αισθήματα αυτοθυσίας και προσφοράς, έχετε όμως τη Χάρη του Θεού που σας προστατεύει, σας ενισχύει και εμείς προσευχόμαστε για εσάς κάθε φορά που μνημονεύουμε τον φιλόχριστο στρατό και τα σώματα ασφαλείας της πατρίδος μας, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά όλων σας».

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε επίσης, ότι σε συνεργασία με την Διοίκηση της Π.Υ. θα ορίσει έναν εντεταλμένο ιερέα που θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Συντονιστής Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χαραλάμπης Παλουκτσόγλου, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Παναγιώτης Στούμπος, καθώς και Διοικητές άλλων Π.Υ. του Νομού.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/v1Uo5dPiZfF9duuN8   

 

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.