Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:31 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 23:39

Πρόσωπα της χρονιάς: Η Νάντια Σαμαρά απένειμε το βραβείο στην ομάδα “Messolonghi by Locals” (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απονεμήθηκαν σε επιτυχημένη εκδήλωση στην Πάτρα τα βραβεία για τα “Πρόσωπα της Χρονιάς” που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, σε συνεργασία με την εφημερίδα “Συνείδηση”, στο σκέλος που αφορά την Αιτωλοακαρνανία.

Η Νάντια Σαμαρά, εκδότρια της εφημερίδας “Συνείδηση”, απένειμε το βραβείο στην ομάδα που ήρθε πρώτη στην προτίμηση του κοινού, στην κατηγορία “Πολιτισμός”.

Πρόκειται για το μη κερδοσκοπικό οργανισμό τοπικής κοινότητας Μεσολογγίου «Messolonghi by Locals». Το βραβείο παρέλαβαν οι: Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος και Κύρα Παπανικολάου, πλαισιωμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Η Νάντια Σαμαρά, πριν την απονομή, αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης. “Βλέπουμε γύρω μας ότι υπάρχει ανεξάντλητος πλούτος ανθρώπων που σε όποιον τομέα και αν διακρίνονται μας εντυπωσιάζουν με τα έργα τους, τις επιτυχίες τους και  κυρίως το μόχθο που έχουν καταβάλει.  Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το συνάδελφο και φίλο, Θεόδωρο Λουλούδη καθώς και όλη την ομάδα που αγόγγυστα δουλεύει γι’ αυτήν την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Βλέποντας τις συμμετοχές της Αιτωλοακαρνανίας αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που συμμετέχουμε στο θεσμό, να κάνω την εκτίμηση ότι η Αιτωλοακαρνανία του χρόνου θα σαρώσει τα βραβεία”, τόνισε χαρακτηριστικά η εκδότρια της εφημερίδας “Συνείδηση”.

Δείτε το video της απονομής:

Ξεχωριστή ομάδα με όνειρο για τον τόπο της

Εσείς τι ξέρετε για την ιερή Πόλη του Μεσολογγίου; Πλέον, χάρη στην εθελοντική ομάδα Messolonghi by Locals μπορούμε όλοι να γνωρίζουμε τα πάντα. Τι είναι το Messolonghi by Locals; Η ξεχωριστή ομάδα που με όραμα για τον τόπο της μας γνωρίζει το Μεσολόγγι με τη ματιά των ντόπιων. Ο στόχος της προσπάθειας είναι η διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητας του Μεσολογγίου μέσα από ένα «βιότοπο πολιτισμού» – ένα μοντέλο υπεύθυνου τουρισμού, όπου ο επισκέπτης ενσωματώνεται στην τοπική ταυτότητα, γνωρίζοντας το μέρος.

Στον κόμβο που διατηρεί η ομάδα στο Μεσολόγγι, παιδιά και ενήλικες μπορούν να απασχολούνται με θέματα πολιτισμού, ιστορίας, παράδοσης, εθελοντισμού και περιβάλλοντος. Σχεδιάζουν δράσεις για όλες τις ηλικίες γύρω από την προστασία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, του ευαίσθητου οικοσυστήματος και παραδοσιακών επαγγελμάτων, ενώ το καλοκαίρι προσφέρουν στους κατοίκους ένα φεστιβάλ με έντονη τη συμμέτοχη της νεολαίας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 313 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.