Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:07 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 10:36

Αγρίνιο: Αν δείτε ξαφνικά το αγριογούρουνο… ειδοποιήστε την Πυροσβεστική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναστάτωση και…κινητοποίηση των αρχών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/1) στο Αγρίνιο γιατί… εθεάθη αγριογούρουνο σε κεντρικό σημείο, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και εν συνεχεία εντός του περιφραγμένου χώρου της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Άναυδοι συμπολίτες ειδοποίησαν την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο όπως και η αστυνομία ενώ κλήθηκε για ενδεχόμενη συνδρομή και διασώστης άγριων ζώων. Το ζώο δεν εντοπίστηκε και προφανώς περιφέρεται, το πάρκο άλλωστε είναι δίπλα.

Αν κάποιος ωστόσο το εντοπίσει παρακαλείται να καλέσει την Πυροσβεστική για την περισυλλογή και την μετέπειτα μεταφορά του με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον.

Ο Νίκος Πατερέκας, συνεργάτης -διασώστης άγριων ζώων της ΑΝΙΜΑ, αναφέρει στα κοινωνικά δίκτυα:

«Σχετικά με το νεαρό αγριογούρουνο (που τελικά έγινε η αναγνώριση και όντως ήταν αγριογούρουνο, όχι μεγάλο σε ηλικία) , που βρέθηκε στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αγρινίου & πέριξ έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες κυρίως η Πυροσβεστική & έπειτα η αστυνομία. Το ζώο πολύ πιθανόν να ξέφυγε από κάποιον που ίσως το είχε αιχμαλωτισμένο, καθώς η εκτίμηση η δική μου μετά από έρευνα είναι πως το ζώο είναι μεμονωμένο και όχι σε οικογενειακή ομάδα αγριογούρουνων όπως συνήθως συμβαίνει (θέλαμε να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο μην συμβεί κάποιο ατύχημα σε περίπτωση που είχαμε περισσότερα από ένα ζώα ή κάποια μάνα με μικρά).

Από εκεί και μετά το καλύτερο που πρέπει να γίνει είναι το ζώο να το αφήσουμε στην ησυχία του διότι είναι στρεσαρισμένο προφανώς και βρίσκεται σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν είναι καθόλου οικείο για αυτό. Οποιαδήποτε ενέργεια να αναζητηθεί το ζώο και ίσως να ενοχληθεί μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα εφόσον το ζώο ξεφύγει άτακτα εκτός πάρκου. Όταν η πόλη θα ηρεμήσει ίσως το ζώο βρει την ευκαιρία μόνο του να φύγει εκτός πάρκου και να ανηφορίσει για τα βόρεια προάστια και για το δάσος. Οποιοσδήποτε παρόλα αυτά το εντοπίσει καλό είναι να μην το ενοχλήσει και να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική ώστε να πάμε.

Να θυμίσω πως τα αγριογούρουνα όταν αμύνονται είναι πολύ δυνατά ζώα και ακόμα και ένα νεαρό αγριογούρουνο μπορεί να κάνει αρκετή ζημιά».

peterekas 13 1 2023

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.