Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 19:09

Κανόνες και στα «τυχερά» των παπάδων βάζει ο Δαμασκηνός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα αλλάζει όλα στην τοπική εκκλησία ο Δαμασκηνός. Αυτό βέβαια έγινε αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε το πηδάλιο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι εξελίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και κοσμογονικές για τα τοπικά δεδομένα και πολλές αποφάσεις του ρηξικέλευθες σε όλους τους τομείς. Μεγάλο βάρος δίνει όμως ο Μητροπολίτης στον οικονομικό τομέα. Το διαμηνύει με κάθε ευκαιρία, σε κάθε ιερατική σύναξη.

Θέλει αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θέλει κανόνες και διαφάνεια στα οικονομικά των ενοριών (κάποιες σε κάποια χωριά είχαν να καταθέσουν προϋπολογισμούς-απολογισμούς για πολλά χρόνια).

Μάλιστα δεν διστάζει να επιχειρηματολογεί και με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως σε πρόσφατη σύναξη που συνέκρινε τα ποσά που απέδωσαν στη Μητρόπολη δυο ενορίες του Αγρινίου (καθώς η μεγαλύτερη απέδωσε λιγότερα από την μικρότερη και προφανώς αυτό κάποια ιδιαίτερη σημασία είχε).

Όμως εκεί που τάραξε τα (εκκλησιαστικά) ύδατα ήταν στους κανόνες που επέβαλλε για τα «τυχερά» (από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα κ.λπ) των παπάδων.

Οι ιερείς θα καλούνται πλέον να κόβουν αποδείξεις στους πιστούς. Και να προβαίνουν σε αναλογική κατανομή σε όσους συμμετείχαν στο μυστήριο. Και να αποδίδουν και κάποιο ποσοστό στον Ναό…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα