Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  6:24 μμ
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 18:35

Και νέα κινητοποίηση αύριο για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αγανάκτηση τους εξέφρασαν χθες κάτοικοι της Λευκάδας και της Βόνιτσας μετά την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, λόγω ανακατασκευής του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Η χθεσινή διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις “Όλοι για τη Λευκάδα” του πρώην δημάρχου Κ. Δρακονταειδή και η “Συμφωνία Ελπίδας” του Δ. Μασούρα από το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, ενώ νέα διαμαρτυρία προγραμματίζει για αύριο το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας μαζί με άλλα σωματεία της περιοχής.

Η διακοπή της κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα δύο μηνών εκτιμάται ότι θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, ενώ το βασικό πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι η προτεινόμενη εναλλακτική μέσω Περατιάς – Πλαγιάς – Στενού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την κίνηση από και προς το νησί, αφού πρόκειται για ένα στενό δρόμο που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα ιδίως για την κίνηση βαρέων οχημάτων. Μια σημαντική πτυχή των διαμαρτυριών είναι η επίκληση στη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου του έργου να υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών διαθέσιμη μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ή έστω μια λωρίδα με εναλλαγή κατεύθυνσης.Από ορισμένους μάλιστα προτάθηκε ως συντομότερη εναλλακτική διαδρομή η βελτίωση του αγροτικού δρόμου Άγιος Νικόλαος – Πλαγιά, ώστε να γίνεται από εκεί η κυκλοφορία.

Συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής πάντως μαζί με το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 15:00 κινητοποίηση στη διασταύρωση προς Περατιά-Πλαγιά.Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας “το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν, ώστε με τις πλάτες της ίδιας της κυβέρνησης να μην υλοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου, της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και της κυβέρνησης που επέβαλε στην εταιρία την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου με δική της ευθύνη έπρεπε να βρει τεχνικά εφικτή λύση. Τα χρήματα που προβλέπονταν για την υλοποίηση τέτοιων εναλλακτικών λύσεων φτάνουν σχεδόν στο 50% του προϋπολογισμού του έργου, κάτι που όμως φαίνεται να μη συνέφερε την κερδοφορία της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και δεν υλοποιήθηκαν”.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 313 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News