Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 10:05

Η υπερπολυτελής επένδυση που βάζει την Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη μεταμόρφωση μιας «άγνωστης» περιοχής, σε τουριστικό προορισμό πολλών αστέρων στοχεύει η επένδυση της ολλανδικών συμφερόντων RND Investments Greece στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για το project Varko Bay Resort, στην περιοχή Βαρκό στο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, μια στρατηγική επένδυση ύψους 107,4 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος σε έκταση 182 στρεμμάτων, συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών.

Μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο 6 αστέρων, δυναμικότητας 121 δωματίων, 43 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, Τουριστική Λιμενική Εγκατάσταση, Υδροθεραπευτήριο (Spa), Ελικοδρόμιο/ Πεδίο Προσγείωσης, κ.ά. Το Κέντρο Αναζωογόνησης και Ευεξίας (Spa) θα είναι υπόσκαφο και θα αποτελέσει έναν ξεχωριστό πυρήνα σε τμήμα του γηπέδου όπου υφίσταται μία φυσική κοιλότητα. Γύρω από τον πυρήνα του Spa αναπτύσσονται κτίρια ξενοδοχειακών καταλυμάτων δημιουργώντας μια υποενότητα δωματίων στο βόρειο τμήμα του γηπέδου.

Το ξενοδοχείο θα αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο Banyan Tree (brand της Accor) στην Ευρώπη, διαθέτοντας συνολικά 27 ξενοδοχεία σε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο σχεδιασμός του θερέτρου έχει γίνει από Έλληνες διεθνώς βραβευμένους αρχιτέκτονες, με απόλυτο σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον και στόχος είναι να γίνει το πρώτο LEED Gold resort στην Ελλάδα, μια πιστοποίηση από το US Green Building Council.

Προχωρούν οι εγκρίσεις

Η αρχή έγινε τον Ιούλιο του 2020, με την υπαγωγή της επένδυσης στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων. Τον Ιούνιο του 2021, το Υπουργείο Ανάπτυξης δημοσίευσε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης.

Ακολούθησε η έγκριση του επενδυτικού σχεδίου που αφορά το πρότυπο spa. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, με εγκεκριμένο κόστος 7,048 εκ. ευρώ, θα ενισχυθεί με το ποσό των 3,87 ε. ευρώ από τον Αναπτυξιακό Νόμο, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Επίσης έγκριση πήρε και το επενδυτικό σχέδιο που αφορά τη μαρίνα 51 θέσεων σκαφών στην περιοχή. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, με εγκεκριμένο κόστος 7,2 εκ. ευρώ, θα ενισχυθεί με το ποσό των 3,96 ε. ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το επενδυτικό σχέδιο που αφορά στη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 18 δωματίων και 68 κλινών. Το ύψος της σχετικής επένδυσης ανέρχεται σε 3,8 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,09 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Με βάση το επίσημο site του ξενοδοχείου, το άνοιγμα του θερέτρου υπολογίζεται για το 2025.

powergame.gr

Διαβάστηκε 328 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 21:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.