Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 20:37

Πέντε κανόνες για να μην πέσει το παιδί σας θύμα παιδεραστών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια αστυνομικός που ειδικεύεται στα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά έγινε viral όταν μοιράστηκε online τους πέντε κανόνες που έχει «επιβάλλει» στα δικά της παιδιά και που έχουν ως στόχο να τα κρατήσει μακριά από τους παιδεραστές.

Το βίντεο που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει γίνει viral.

Οι πέντε κανόνες

Η Terra Avilla ανέφερε στο TikTok στα πέντε πράγματα που απαγορεύεται να κάνουν τα παιδιά της.

Πρώτος κανόνας: Απαγορεύεται να πηγαίνουν για ύπνο σε άλλα σπίτια. «Λαμβάνω πολύ μίσος για αυτό», λέει στο πρώτο της βίντεο και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο δεν αξίζει το ρίσκο. «Δεν ξέρεις ποιος θα είναι εκεί ή ποιος μπορεί να ξεγλιστρήσει μέσα στη νύχτα».

Δεύτερος κανόνας: Στα παιδιά της απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το Snapchat, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή για να παρασέρνουν τα νεαρά θύματά τους. Η ίδια σημειώνει ότι η εφαρμογή είναι επίσης εξαιρετικά ριψοκίνδυνη για την αποκάλυψη της τοποθεσίας σου και γιατί τα παιδιά θεωρούν λανθασμένα ότι οι φωτογραφίες που στέλνονται μπορούν να διαγραφούν μόνιμα.

Τρίτος κανόνας: Δεν αναγκάζει ποτέ τα παιδιά της να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν κάποιον – συμπεριλαμβανομένων συγγενών και φίλων. Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά μπορούν να συναινέσουν στη σωματική επαφή. «Ξέρω ότι ακούγεται κακό, αλλά είναι το σώμα τους και αν δεν θέλουν να αγκαλιάσουν κάποιον τότε έχουν αυτό το δικαίωμα να βάλουν τα όριά τους».

Τέταρτος κανόνας: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο μυστικό και στην έκπληξη. Τα παιδιά χρειάζεται να το μάθουν αυτό, ότι δηλαδή ένας ενήλικας έξω από το σπίτι δεν πρέπει να λέει σε ένα παιδί να κρατήσει μυστικό», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αποδεκτό να κρατήσουν μυστικό μόνο για έναν φίλο αν αυτό θα τον προστατεύσει.

Πέμπτος κανόνας: Δεν επιτρέπει στα παιδιά της να χρησιμοποιούν «ανόητα ονόματα για τα ιδιωτικά τους σημεία», επιμένοντας να χρησιμοποιούν τους σωστούς ανατομικούς όρους. Έτσι είναι πιο εύκολο να εξηγήσουν μια κατάσταση στις Αρχές αν ποτέ κάτι πάει στραβά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 760 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.