Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 19:25

Έξι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν επιστρέψεις στον πρώην σου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας χωρισμός είναι επίπονος και κάποιες φορές μονόδρομος. Το θέμα είναι, εάν τεθεί το ζήτημα της επανένωσης, εσύ τι κάνεις;

Πρώτα από όλα, υπήρχε κάποιος λόγος που αυτή η σχέση τελείωσε. Καλό είναι αυτό να το θυμάσαι. Είναι εύκολο να πάθεις “αμνησία” σε ό,τι αφορά τις σχέσεις, ειδικά μετά από μια σειρά αποτυχημένων ραντεβού.

Μερικές φορές τα αποτυχημένα ραντεβού ή οι άσκοπες συναναστροφές μπορεί να μας κάνουν να ταξινομήσουμε την ιστορία μας και να εξιδανικεύσουμε παλιούς, γνώριμους συντρόφους. Το να αισθανόμαστε αποθαρρυμένοι ή, χειρότερα, απεγνωσμένοι, μας βάζει σε κακή θέση όσον αφορά τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Οι διάσημοι χωρίζουν και τα φτιάχνουν συνέχεια (βλέπε, Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ, ή Κλόε Καρντάσιαν και Τρίσταν Τόμσον). Για να καταλάβεις ποιο είναι το δικό σου σενάριο, πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μια σειρά ερωτήσεις. Μπορεί ακόμη και να θέλεις να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειλικρινούς, αντικειμενικού φίλου για να εξερευνήσεις τις απαντήσεις:

1) Γιατί χωρίσατε;

2) Εξιδανικεύεις τον πρώην σύντροφό σου ή/και τη σχέση;

3) Τι έχει αλλάξει που σε κάνει να πιστεύεις ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αυτή τη φορά;

4) Τι έχει κάνει ο πρώην σύντροφός σου για να γίνει πιο ικανός σύντροφος, μετά τον χωρισμό;

5) Εάν η εμπιστοσύνη κλονίστηκε για κάποιο λόγο, μπορείτε να την ξαναχτίσετε;

6) Είστε και οι δύο πρόθυμοι να κάνετε τη δουλειά που χρειάζεται για να διορθώσετε αυτό που δε λειτούργησε πριν; Πώς θα το κάνετε αυτό;

Όσον αφορά την επανένωση, καλό είναι πρώτα να δεις (και να δείτε) τα 4 παρακάτω βήματα.

Χωρίς αυτά τα τέσσερα βασικά βήματα, μια σχέση δεν μπορεί να θεραπευτεί:

1. Τύψεις. Μια εγκάρδια συγγνώμη προέρχεται από τη συνειδητοποίηση του πόνου που έχετε προκαλέσει ο ένας στον άλλο. Το να λες «συγγνώμη» δεν αρκεί. Αυτά είναι απλά λόγια. Μια ουσιαστική συγγνώμη εκφράζει λεκτικά την κατανόηση του πόνου που έχετε προκαλέσει και δείχνει λύπη για τις ενέργειες που έγιναν.

2. Υπευθυνότητα. Η ανάληψη ευθύνης είναι να παίρνετε την ευθύνη των πράξεών σας καθώς και τον αντίκτυπό τους, ακόμα κι αν ο πόνος που προκλήθηκε ήταν ακούσιος. Όταν αναλαμβάνετε την ευθύνη, ενημερώνετε το άλλο άτομο ότι κατανοείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχετε προκαλέσει και αναγνωρίζετε τι κάνατε λάθος.

3. Αναγνώριση. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συζητήσουμε τι συνέβη και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματα μας. Όταν οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο πόνος τους έχει ακουστεί, τους βοηθά να θεραπευτούν.

4. Λύση. Το άτομο που επιστρέφει στη σχέση, πρέπει να επιδιορθώσει τη ζημιά που έχει προκληθεί και να λάβει μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη της ίδιας κακής συμπεριφοράς. Το να έχετε ένα σχέδιο δράσης από κοινού που αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκάλεσαν την κακή συμπεριφορά είναι καλή αρχή. Μερικές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει εγκατάλειψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλαγή εργασίας, παρακολούθηση θεραπείας, κ.α.

pronews.gr

Διαβάστηκε 591 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.